用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荊冕堂士德12-13年K1取錄信
樓主: tcmkhksar
go

荊冕堂士德12-13年K1取錄信 [複製鏈接]

回復 4# racleong 的帖子

我和你case差不多, 除左自己名唔答外, 其它都有答, 我IN2点, 但入去IN左5min就IN完, 可能真係收夠, 另我想問如心儀某政府津貼聖公會小學, 係晤係讀聖公會幼稚園機會大D, 還是讀其它都一樣. thanks

幼稚園派去邊間小學 係咪聖公會就易入聖公會小學 係一點關係都沒有

小學俾位係計分
同一教會先加多五分(要信教)

其實聖公會聖基道幼兒園入仁立仲多過荊冕堂士德 可能係世襲生多 父母係仁立舊生

所以入荊冕堂士德 唔係大機會入仁立 同其他同區的幼稚園冇分別

同埋仁立好多世襲生 除非有20-25分 唔係都入唔到
仁立紀念入門都要20分 15分的係好好少

如果小朋友讀東華三院幼稚園
佢兄妹讀緊仁立 噤佢係必定入到

如果父母係舊生 噤個小朋友會多5分

thanks, 甘即係得15分其實唔駛唸仁立, 就算讀荊冕堂. 另想問報了心儀九龍塘區約10間KG, 但末開始interview, 而本區另一間有offer(怕上面10間都唔收), 應否交留位費, 還是遲D求其揾一間(反正都係計分)

我個仔所有問題都識答, 快而準, 仲會向老師問問題, 係大仔, 我地係基督徒...都只係waiting 下午班. 所以, 收唔收, 隨緣啦, 都盡左力.

荊冕堂--聖公會
仁立--聖公會

只是兩次派位後叩門比較著數少少.

我今日都收到信取錄信,是K1上午班
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

0907 收左am

非常失望, 亞囡係備取生

0905 pm waiting list, 朱昌同葵浸都收左上午班, 請問知唔知呢兩間好唔好呢?

今晚收到信喇 , 取錄左好開心呀

我都收到信取錄信 K1 上午班, 其實這間學校是我們的心水, 也是小女第一個 K1 interview. 我們也不會再 In 其他學校了!!

想問下幾位收了你小朋友讀上午班的媽媽,你地小朋友INTERVIEW的表現如何?你們是否基督徒?父母是否舊生?
‹ 上一主題|下一主題