用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荊冕堂士德12-13年K1取錄信
樓主: tcmkhksar
go

荊冕堂士德12-13年K1取錄信 [複製鏈接]

我個仔都收左呀, PM , 0908出世~

不過我唔會交錢啦! 因有另一OFFER~!

我仔仔IN得唔錯, 但都唔係題題答..有D唔識... 同埋佢地見我個仔唔識中文, 都會就佢用英文, 問左好多COLOR

我地唔係舊生

宗教真係有關係? 領洗紙都唔洗交...

不過我反而覺得爸媽都有去先係重點~同埋要睇你點同個小朋友玩~

另外我有去聽BRIEFING!

你就好啦, 咁快有OFFER, 仲有得揀. 恭喜恭喜

原帖由 fatty64 於 11-10-26 09:50 發表
我個仔都收左呀, PM , 0908出世~

不過我唔會交錢啦! 因有另一OFFER~!

我仔仔IN得唔錯, 但都唔係題題答..有D唔識... 同埋佢地見我個仔唔識中文, 都會就佢用英文, 問左好多COLOR

我地唔係舊生

宗教真係有關係? 領 ...

原帖由 wingmanlam 於 11-10-26 18:20 發表
你就好啦, 咁快有OFFER, 仲有得揀. 恭喜恭喜

多謝你呀! 阿仔都係好彩ja!

希望你都快D有好消息!!!

我以前係舊生..收左仔仔下午班~~

原帖由 hangyodon 於 11-10-26 16:58 發表

你個係唔係細B? interview答得好唔好?

我個囡囡0904.面試時D問題都答得非常好.

我囡今日收到信 收下午班 但我是報上午班的         
睇黎好多小朋友都係下午班wo

收到信之外, 學校有無打電話FOLLOW UP呢?

0905女,收下午,非教徒但老豆係舊生。
唔肯開口答老師提問,只肯跟老師指令做(e.g. 疊高積木、俾唔同顏色積木俾老師、指出眼耳口鼻位置)

到依家都無收到,取錄讀上午班的人?

會唔會有D奇怪??

回復 1# adayu 的帖子

阿仔都是下午waiting list! 有點失望!

收到信但唔收 我諗上午班d位會俾有兄姊在讀緊
的小朋友或教徒

請問有無人收咗你小朋友讀上午班呀??

睇嚟真係大b+教徒+舊生有優先,我b(超細b)果日都表現唔錯,只係去到問顏色果陣亂咁答,連同台的家長都見我b表現唔錯,猛咁問我b幾大,但都係備取生,所以我唔明佢以咩準則收人,其實佢地咁收生法不如內部收咗先,再比quota出邊知有幾多位,否則我認為佢地好浪費資源

我想問你地士德封信個reference no.係幾多??

回復 1# ying0103 的帖子

點解咁問?有關係嗎?

今日同呀仔返學(paly group)其中有一個小朋友收左都係下午班...就算做備取生都係備取下什班...!

我都收到了, 唔收我個仔, 仲話要簽返張回條先可以做備取生......

個日Interview,  我個仔c都唔肯講自己個名, 其他問題都答晒, Colour問題答得好慢.... 不過我都預左佢唔會收, 但無想過連備取生都不如!

個日成下午4點幾先interview, 成間校舍d人都好Hea..我地離開課室時有幾個老師企係度...傾計...無理我地, 個一刻好似FEEL佢地收夠人....

算罷...每間學校收生準則都唔同, 當囉個經驗, 不過呢間學校由交表個一刻個書記---直至intervew 時d老師我都唔like..(純粹個人意見)

其實有無媽媽知道點解?佢話十一月十八號之前會通知備取生有無位,但佢十一月二十號先開始交留位費!都未收留位費點會知有無學位呢...???

因為真係收咗嗰啲會早過18 Nov 交留位費....

咁備取生咪會係18 Nov 之前知道有冇位.....

原帖由 mosesleelee 於 11-10-27 11:27 發表
其實有無媽媽知道點解?佢話十一月十八號之前會通知備取生有無位,但佢十一月二十號先開始交留位費!都未收留位費點會知有無學位呢...???

原帖由 mosesleelee 於 11-10-27 11:27 發表

十一月二十號交?我收到信話下月十/十一就要交留位費
‹ 上一主題|下一主題