用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 丹循VS漢華VS蘇浙
樓主: YiuChunMa
go

丹循VS漢華VS蘇浙 [複製鏈接]

豬仔肥媽咪, YiuChunMa, Bobod, DoDoDoDo,

I went to Hon Wah to register upcoming P1 (2012-13) for my daughter this afternoon. And definitely, she will study there as she likes the school. How about you guys? Did you register too? The deadline will be tomorrow.

Can I add you guys on my contact list? Thanks.

本人已為女兒註冊漢華,個人認為漢華教學模式與港大同學會差不多,當然無港大咁好口碑,因時間較短,但整體不差,面試日老師主任均很好,見出入的學生普通話&英文很流利!(同意樓上話好有心的學校)

雖然蘇浙亦取錄了,但經面試後已決定不會考慮:-x ,開始時覺得俾3000幾學費,間學校咁殘已覺唔值,又無咩設施(對比其他),後來面試時個老師聽到我話自己d普通話唔太流利,即面容很差,說話無咩禮貌,表現不屑。所以面試果刻已決定收亦唔讀!

好呀,第日有個伴呢

大家好, 很幸運地得到蘇淅offer, 想問問, 蘇淅除了英文外, 其他科目是否也是用普通話呢?
數學的教學語言是什麼?
另外, 聽說蘇淅是很谷的, 是真的嗎?
請問升中派位如何? 謝謝

Yes, all other subjects are in Mandarine, including Maths.

Sorb, 你好,

多謝你的回覆, 想問問, 你小孩是否現為蘇小學生呢?
請問你覺得學校怎樣, 另, 升中派位如何? 謝謝
‹ 上一主題|下一主題