用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Lunch [複製鏈接]

Would like to ask if your kids complaint about the luch this year?

Both of my kids dislike the food compare to last year. Anyone can share.
   0    0    0    0

上年學期初我仔都好喜歡d飯餐, 但到左下學期, 佢就話差左!
今年一開學, 我仔就不斷話d餐唔好食, 連佢最like訂o既雜量餐(eg. pizza, 飯糰......)佢都話唔掂! 所以我惟有下個月開始自己煮飯比佢帶!
我都唔知係咪個人口味問題! 唔知其他學生有咩意見?

我仔去年成日都係食到一半﹐最近成日都話食晒成個餐。仲話好食喎。

根據探子回報, 學校其中有一班已跌至只有5個人訂飯, 大家可以想像係有幾差。幸而我的從小已是食自家飯, 有時仲會有同學因為流露出羨慕眼神(唔知有沒有誇大啦)。

原帖由 cat_house 於 11-10-21 09:19 發表
我仔去年成日都係食到一半﹐最近成日都話食晒成個餐。仲話好食喎。

我個女話好吃呀.

我囡囡隔月訂飯

原帖由 cmpyu 於 11-10-22 15:23 發表
今年的飯說是用有機米.
而且有素食的選擇.

當然,最好是自家飯.
但我的小朋友都不願帶.

中小學飯盒供應素食選擇-新5餐有限公司
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2305711&extra=page%3D1 ...

10月開始慢慢轉差.....

請問有無人知是在怎樣基制下選擇午餐公司?
是否只有教師及一部份PTA家長參與?會否有學生参與試食? (不竟他們都是end user)

我囝囝從來對食都無咩要求但佢話今年d飯好難食, 特別係d菜, 佢話難食到入唔到口, 去年佢覺得好好食, 點解今年校車又差, 午餐又差 ........

失望.

原帖由 hellomimi2004 於 11-10-27 21:50 發表
我囝囝從來對食都無咩要求但佢話今年d飯好難食, 特別係d菜, 佢話難食到入唔到口, 去年佢覺得好好食, 點解今年校車又差, 午餐又差 ........

星期二飯餐供應商免費給學生們試食新出焗飯(12月開始可以訂), 又問佢地想食乜, 唔通訂單數目真係急跌得好犀利?!
當日家長義工亦舉行會議, 供應商亦提供到會服務, 試食過後, 不過不失, 但比家長/校長/老師食, 一定唔會太差; 比學生食果D, 焗完一輪先送到課室, 唔知味道又會相差幾多!
但點都捱埋今年, 希望供應商識做, 改善下啦!

聽聞此午餐公司老闆係本校家長!

原帖由 achow 於 11-10-26 12:33 發表
請問有無人知是在怎樣基制下選擇午餐公司?
是否只有教師及一部份PTA家長參與?會否有學生参與試食? (不竟他們都是end user)

亞囡話昨日她訂的長通粉餐, 居然說汁已賣完, 只給了她一塊乾淨淨的蒸肉餅+長通粉, 真離譜!!!

原帖由 iwc 於 11-11-10 20:00 發表
亞囡話昨日她訂的長通粉餐, 居然說汁已賣完, 只給了她一塊乾淨淨的蒸肉餅+長通粉, 真離譜!!!

請問有冇向學校反映?  學校是否從善如流?

醒目開學勳章

my son said, school lunch was very yummy!       let me ask him tonight.
‹ 上一主題|下一主題