用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kentville 同 St. Cat 撞時間 Interview
樓主: kunbe
go

Kentville 同 St. Cat 撞時間 Interview

回復 1# fannychan88 的帖子

你帶住佢我諗快極都要8-10MINS, 我睇..........
GOOD LUCK!! 加油呀!!

回復 21# ronniedad 的帖子

Thank's  

揸車去又驚塞車(上星期六九龍塘又塞車,後尾先落車行仲快),  唯有到時俾佢嗲哋抱住跑快D, 或者一個入去IN 另一先行過去排隊報到.

其實KV收申請至10月22日, 點解咁早申請晒SC 及 KV? 如在10月20日先申請KV, 會唔會面試唔會在11月4/5日, 咁就唔會撞時間啦.

回復 24# JodisMama 的帖子

咁就c 得

如果早15分鐘去st cat,唔知可唔可以早d in?, 咁時間就鬆動好多。

回復 26# y3y 的帖子

係冇得早嘅,因為真會睇住份申請表嘅時間至比你入去。

你地講緊撞期, 係唔係11/4, 有無人係11/5撞期? 我想估計kv 係咪已經排到去11/5 下午in~

回復 1# kunbe 的帖子

只是估計,如果同一時,先去KV,因KV校工及老師都比較well-controlled at time。可提早30分鐘先到KV!完成KV後就"飛"去SC,如果遲到只有20分-30分鐘,就直接到門口校工位解釋遲到,應該冇問題。我上年看見有家長話在SC Norfolk Campus後面排了很耐,所以miss咗30分鐘時間。不過,上年SC同KV面試下太雨,排長龍可以接受。

一句到底,一定去齊兩間,因考生太多,考中其中一間都心滿意足!

回復 29# MicFred 的帖子

我係5/11, SC at 2:45pm, KV at 4:45pm, 好彩都應該唔算撞到好應...

另外請問各位報左sc同kv既家長, 可否分享一下你地仲會報邊間學校呢? 我原本係諗住報埋km既, 點知miss左, 所以而家都好擔心...

回復 1# kunbe 的帖子

我可以同你對調,不過你有冇問過學校得唔得?

我今日都收到KV通知,IN 5/11(SAT) 1:45PM,同SC 同一日 2:00PM,撞到應一應,即係去!一弓KV未IN就要走喇,好頭痛!

回復 28# ting-ma 的帖子

舊年都係準時入到學校interview。

回復 30# 小克 的帖子

It seems not possible because KM hasn't sent the application form out yet!

如果sc俾人對調時間,我可以放我手上sc interview時間,日期4/11(其實唔係好肯定,但一定係平日),早上11:00,有兩個位(因我係孖b)

我唔會帶佢地去in架喇,連form都唔會寄返去。所以呢個時間一定有兩個位剩。

Luckily no overlap on the interview.

回覆 5# joycewkc 的文章

如果可以成功對調.......就好喇.......

我識得10個朋友9個都撞

美國入口名牌童裝
http://www.ai-kids.net