用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 交左表了,20分機會大嗎?好緊張好緊張!
樓主: matthewlimama
go

交左表了,20分機會大嗎?好緊張好緊張! [複製鏈接]

回復 1# matthewlimama 的帖子

精誠所至,金石為開。

20分, 1st round, only 10% 中? 甘少?!

有朋友想知個chance!!

回復 1# benben 的帖子

機會低一點
20分真係不一定抽中

我個仔都有20分,都抽唔到。

想問下宗教分有冇話計邊d教會

回復 cmt1010 的帖子

我覺得你最好打返學校問一問, 就最穩陣。

Bingo !!
9月見~!!! ^0^

回復 matthewlimama 的帖子

Congratulations!!!!!!!!

謝謝!!

恭喜你抽到先. 有小小野請教....我老公係該校畢業生, 又係首名子女, 咁我入架機會嗎? 我係2013先讀小學架..

VPC 發表於 12-6-27 17:08
恭喜你抽到先. 有小小野請教....我老公係該校畢業生, 又係首名子女, 咁我入架機會嗎? 我係2013先讀小學架.. ...
記得報名參加  http://www.kmsch.edu.hk/html/

2013-2014年度小一自行分配學位申請

2013-2014年度小一自行分配學位申請即將開始,遞交申請表日期為924-28日。承蒙各位家長的鼓勵和支持,本校將於九月十五日(星期六)上午10-12時舉行小一簡介會,如欲參加,請致電2384 5970報名。

我想跨區報循道小學, 但如因果20分跨區抽唔到,咁到大抽獎時甲部填唔填循道好呢? 因知道甲部跨區機會是很細的, 但如果我甲部填了跨區循道,又抽唔到的話, 而同區又派得唔好, 咁我同區連2條1的誠意份會冇,誇區又冇3條1的誠意分,比起同區有很多人都有3條1的誠意分及叩門時循道會否優先收同區學生呢?點算好呢? 我真的十分喜歡此校,現在好苦惱。。。。

收pm
可能有方法試試

我都是有同樣的問題.....CICILPS

回復 cicilps 的帖子

我都有同樣問題,點算好?

各位要加油呀!

進爸爸 發表於 12-9-9 01:01
收pm
可能有方法試試

can u pm me also. many thx!

申請「自行分配學位」
• 在下列日期將申請表直接交回希望申請的學校:
二○一二年九月二十四日至二十八日
• 只可向一間學校(不受任何小一學校網限制)遞交申請表
• 自行分配學位分為兩類:
甲) 為有兄/姊在該小學就讀或父/母在該小學就職的
申請人提供的學位(凡屬此類別的申請人, 必獲取錄。)
乙) 根據「計分辦法準則」分配的學位
二○一二年十一月二十六日
學校公布「自行分配學位」結果

Ps 大家記得帶齊文件:
例如:出世紙要【正本】及【副本】一齊帶
住址證明也是一樣。計分證明也是一樣。【正本】、【副本】 ,報名時須出示。

如果是【世襲生】,記得影印哥哥或姐姐的循道學校手冊的【第一頁】及【第四頁】,但不用帶正本
。因為返學要用。

記得,大部分證明文件,除哥哥或姐姐的學生手冊之外,所有文件不要只帶副本。
否則,可能要返屋企取正本,再回來報名,走兩次,就麻煩了,特別是星期五(28日)最後一日才報名,帶唔齊文件就出事。

父母如果是舊生,最好也要找出當年的畢業證書。正本和副本。

教會證明也是一樣,如果找不到【受浸證. 明文件】,可以找自己的教會傳道人,發一封信來證明。也需要同時出示【正本】和【副本】。
(另外,如果住址證明(如電費單、媒氣單....等等)仲未轉名,就記得星期一轉埋了。在油麻地港鐵站間中電辦事處,每年這個時間都會迫滿人,搞轉名。)

I have same problem as cicilps, can anyone advise should i try in first round.
‹ 上一主題|下一主題