用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV 面試形式?
樓主: BBQ213
go

KV 面試形式? [複製鏈接]

thanks for sharing

回復 5# hydaddy 的帖子

Thank you for sharing!!

考唱歌對我囡囡黎講真係有難度, 係屋企肯唱, 出到去就未必肯.

但唱歌是一大班小朋友同時唱嗎? 還是自己唱俾老師聽?

有無D 唔識唱歌, 但都收左呢?

系門口派糖及派玩具個位系主任來架, 小朋友要有禮貌及講多謝.  我記得當年我囝囝又系唔肯開口唱歌的, 所以我一早簡了一隻好簡單的歌但又有讚美老師歌詞, 日日在屋企同佢一齊唱, 開頭囝囝都唔肯唱, 後來我同佢一齊唱小小, 跟著佢就自己唱, 可能有讚美老師的歌詞, 老師聽後好開心.

死火啦........我個仔近排一開口就唱自己學校嘅校歌.... 去interview A學校, 但唱B學校嘅校歌好似好怪咁喎.......點算好呀?

要唱歌

咁係咪唔識唱歌就實唔收架? 謝謝各位前輩!!

原帖由 saintbernard888 於 11-9-27 18:08 發表
記得上年in KV臨走時, 老師有比一份小禮物比我個女, 係陀螺. 老師有問我個女呢個係咩黎同埋點玩. 咁我個女當然一頭霧水. 因為我都無同佢玩個呢個玩具mouth:" /> anyway, 唔知今年會唔會又係陀螺啦..題外話,  ...

聽講"陀螺"呢招用咗1x 年啦!
我同事個女, 當年 in kv 都已經係"陀螺"...
人地而家已經中四啦!

回復 7# bbmylove09 的帖子

係自己唱俾老師聽.  唔係一班小朋友唱.

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

而家係街, 都無咩機會見陀螺啦
‹ 上一主題|下一主題