用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Joseph / 軒小 / 華仁﹐得15分﹐邊個中的機會大﹖ ...
go

St. Joseph / 軒小 / 華仁﹐得15分﹐邊個中的機會大﹖ [複製鏈接]

問題如題﹐請指教﹗ 謝謝。
   0    0    0    0

醒目開學勳章

St. Joe/華仁...0% for 15分 (20分都要抽)
軒小...15分中的話=中六合彩

原帖由 WWS 於 11-9-22 14:15 發表
問題如題﹐請指教﹗ 謝謝。

我本身是12網的﹐我都知第一輪無機會﹐想搏統一派位姐﹐請問有無人知這三間12/13年小一學額有多少﹖ 有多少是留給統一派位的﹖

請指教。謝謝。

醒目開學勳章

統一學額
軒上 10/11 (62) 11/12 (56)
軒下 10/11 (62) 11/12 (62)
華上 10/11 (28) 11/12 (28)
華下 10/11 (28) 11/12 (28)
St. Joe 10/11 (70) 11/12 (70)

原帖由 WWS 於 11-9-22 14:40 發表
我本身是12網的﹐我都知第一輪無機會﹐想搏統一派位姐﹐請問有無人知這三間12/13年小一學額有多少﹖ 有多少是留給統一派位的﹖

請指教。謝謝。

多謝你的資料啊﹐ziyi daddy.

我再想問問﹐如果我自行派位不填以上三間﹐那會不會影響我叩門的機會啊﹖D學校是唔是咁小氣啊﹖@.@

醒目開學勳章

港島區...唔清楚...Sorry

原帖由 WWS 於 11-9-22 15:06 發表

我再想問問﹐如果我自行派位不填以上三間﹐那會不會影響我叩門的機會啊﹖D學校是唔是咁小氣啊﹖@.@

醒目開學勳章 王國長老

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D3

我都好想知,之前開過topic問但無人覆

我知有d學校係自行唔揀佢既話唔洗諗叩門,但唔知呢幾間係唔係
原帖由 WWS 於 11-9-22 15:06 發表

四間應該軒下機會最大.因為下午班時間不好用及傳統教學.

聖若瑟係不係不設扣門呀?

St Jo 叩門都俾自已幼园生先.

1st round"誠意"當然影响叩門.連中級校之校長都咁話,何况top schools.你叩2-3間,登記左後第二間收你,你又退学,佢怕煩.非top choice兔問.

回復 11# Jasmine-4711 的帖子

華仁有自己幼稚園?

回復 2# Jasmine-4711 的帖子

咁ST.JOE有無得叩門呀?

回復 13# wttclh 的帖子

冇話冇得叩,但你子是否咁特出呢?如你填佢自行/甲一/乙一都唔中,叩門又失敗,其他校又嫌你選佢第二唔蘇你.....你夠胆搏嗎?
‹ 上一主題|下一主題