用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 沙田區中學邊間校風好
樓主: 小小丁
go

沙田區中學邊間校風好

唔好讀ymca,,老師教學品德差,,,

版主

kittylaw 發表於 12-2-28 20:15
唔好讀ymca,,老師教學品德差,,,

你有仔女晌到讀??

回復 貓大姐 的帖子

sorry ar~遲左覆,,我個仔讀緊,,考埋六月試睇緊七月轉校YMCA用的書OK,但D老師教就一般,個仔話D老師管唔到D學生
上堂可以用電話打機,老師唔理囉!!
個仔返左學成年都唔知佢教左D乜,,
有D老師對學障生有奇視!!常罰抄罰留堂
留堂係坐響校服處門口一小時
好多同學上堂粗口橫飛老師唔理
校風no good !!學校樣樣同你講錢
校內有打交事件

版主

嘩, 禁唔掂喎, 我睇佢個校長 好有教學理念, 以為 D 校風已經改好左

我姪仔讀覺X, 他說校風很差, 有同學比高年級欺負, 上課很嘈完全學唔到野

請問中大陳震夏好嗎 ? 校風如何 ?

femme 發表於 12-6-18 11:02
請問中大陳震夏好嗎 ? 校風如何 ?
e間校風唔錯,mos 區算幾熱門~

聽講呢間校風唔錯, 會要求成績or 操行差的學生轉校

我個大仔 讀 林裘謀 , 附近冇屋村會好好多

band 2 鄭榮芝 都唔錯

son9698  應屬1尾  發表於 12-6-27 21:49
杰杰媽媽  唔係1尾咩??  發表於 12-6-26 20:50

shatinbetty 發表於 12-6-26 05:46
我個大仔 讀 林裘謀 , 附近冇屋村會好好多

band 2 鄭榮芝 都唔錯
區內好多 b1 都屋村學校黎喎!曾記、呂記、培記、蘇......等等.......

YKY 夠係林裘謀隔離啦......唔通又係好野囉喎;邊有得咁分架??

當然沙田最勁同校風都純是呂中及曾肇添啦,

原帖由 Reymunda 於 11-10-05 發表
當然沙田最勁同校風都純是呂中及曾肇添啦,你放學係門口見到D學生就知,不用多講,但其實呂中比較難入,因佢本 ...
好打手 feel  

回復 pineapple0983 的帖子

咁學校好 加上 學校環境 咁就好d

yky 係因為本身差 冇得救

回復 shatinbetty 的帖子

band 1 尾 , band 2 頭

回覆:pineapple0983 的帖子

簽名被屏蔽

回復 shatinbetty 的帖子

看以往會考成績,鄭榮之應該是Band 1C. 且始終都是英中. (自願減班後巳變回全英).

回復 homme 的帖子

其實沙田xx光有b2生一部分大抽獎入了,
如果邊緣人都有機會.

b2中學胡忠不錯呀!
成績,校風都不錯,
只是位置比較不方便.

yky之前校長好轉左校長兩年,而家教學理念各老師意見不一
我個女讀緊架!!成績差都可以升班

回復 mrsanthony 的帖子

沙田體藝中學

I also have the same querry.

When they recruit student, what do the school emphazied in?

Is it a must that the student got some awards in Sports or Art?

How they keep your children good in Sports & Art?  Is it mainly the teacher's effort or depends on outside training?  Some school do not put effort on it, they only ask the parent to pay money for training course, and collect good results from student as the school's own honour.

回覆:沙田區中學邊間校風好

天主教郭得x中學,校風又如何呢?