用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 校車 EE day day 黑面兼鬧人
go

校車 EE day day 黑面兼鬧人

我女係坐蘇生車, 果個 EE 好惡, day day 鬧我個女 ( 我家姐姐話我知 ) 我立即向學校投訴, 你哋小朋友有冇比 " Lee " 個校車 EE 鬧過 ?
第一 : 瘦果個呀 E 極冇愛心, day day 黑面, 我女 K1 咋識落車唔洗踏校車啦, 又唔叫我女個名一叫就叫錯名, 我女梗唔識起身啦, 佢指住我女話 : 又係妳次次都係妳唔落車 !

-------  就算係我女錯, 洗唔洗鬧呀 ?

第二 : 第一次坐校車有咁的經歷, 容乜易唔令到小朋友唔敢踏校車唔敢返學 呀 !

P.S. 應該只係果個呀 E 的問題, 佢坐樂叔架車好開心 ~

不如同PTA反映啦, 佢地有校車監察組, 我果日接仔仔放學剛有架大巴(以前無大巴架, 好似今年先有)接小朋友, 其他家長同我講果個EE出名惡死喎!

咦, 我阿女k1, 都係坐蘇生車, 朝朝我送佢上車, 兩個姨姨我都認得, 唔覺得ee惡, 雖然唔係好好笑容個種, 但都唔算係黑面, 而且都好照顧小朋友. 蘇生架車有成幾十人, 開左學無耐, ee 唔記得名都唔出奇. 等我今晚問阿女 ee 惡唔惡先.

另外, 唔係好明, 你話你姐姐同你講, 個ee鬧你個女: "又係妳次次都係妳唔落車", 咁其實係去到學校先會落車, 點解你姐姐會係學校呢?

你係咪下午班?

昨晚問左阿女, 佢話ee 好好人. 我問佢有無見ee 好惡話小朋友, 佢話無.

我荃灣線.

monday 我好唔鍾意架車好爆

打過2次俾 Mr So.佢話會改善但未見

放學坐洛叔車.洛叔好有禮貌,阿仔都好鍾意坐

不過 pick up果個就一般囉...

原帖由 candy2b 於 11-9-21 13:55 發表
我女係坐蘇生車, 果個 EE 好惡, day day 鬧我個女 ( 我家姐姐話我知 ) 我立即向學校投訴, 你哋小朋友有冇比 " Lee " 個校車 EE 鬧過 ?
第一 : 瘦果個呀 E 極冇愛心, day day 黑面, 我女 K1 咋識落車唔洗踏校車啦, 又 ...

回復 4# 悠揚 的帖子

我女返 PM 班的, 返學果個係樂叔車好好人但放學就坐蘇生大巴每次都係果個瘦 EE 鬧人, 我已經向學校投訴咗, 之後我自己親自接個女放學見到佢都係黑黑地面不過就冇鬧我個女.

冇錯, 唔記得我女名冇問題架, 不過就可以鬧我個女咩 ? 試問點放心交個女比佢哋 ?

高齡牛師奶 發表於 11-9-26 17:39
我荃灣線.

monday 我好唔鍾意架車好爆

想請教下TW 返學車費幾多? 謝!

silvia_ng  http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?menuid=4&refid=601&mode=published&nocache1341454516
下面有保姆車收費, 可click黎睇  發表於 12-7-5 10:16
silvia_ng  直接打比蘇生問啦, 價錢應該可以話到比你知, 但上落車時間就要返學前最後一個星期左右先知。蘇志漢先生 Mr. SO Chi-Hon : 81060279  發表於 12-7-5 10:15