用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 誠徵: 二手樂器(課後才華班用)
go

誠徵: 二手樂器(課後才華班用) [複製鏈接]

今年學校編了小女參加"小號" 及 "體育舞蹈". 請問有無同學仔之前才華班後無繼續學,可以二手讓出"小號"給我. (全新約1xxx-2k)

如有,請 pm 我聯絡(請報上二手價)

*題外話: 上年阿女學古箏,婆婆後來買了個6尺高的俾她,而家又係'幢'咗响個廳  
成屋都係樂器,最慘係學過玩過之後又話"麻麻地鍾意"  

屋企就嚟可以開演奏會了

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1
   0    0    0    0

我個女都係參加小號。

原帖由 靚咪媽 於 11-9-20 18:02 發表
今年學校編了小女參加"小號" 及 "體育舞蹈". 請問有無同學仔之前才華班後無繼續學,可以二手讓出"小號"給我. (全新約1xxx-2k)

如有,請 pm 我聯絡(請報上二手價)

*題外話: 上年阿女學古箏,婆婆後來買了個6尺高的俾 ...

今日收到回條,請問你知道"團體價"是什麼嗎?

原帖由 muichujamie 於 11-9-20 23:11 發表
我個女都係參加小號。

原帖由 靚咪媽 於 11-9-21 05:22 PM 發表

管樂最好買新既,因為舊既保養唔好,“筍“位會漏風,點都會差小小,而外行人好難睇有無問題,連帶,管樂維修唔平。
呢2年尤其flute, quality 差左好多好多。。。。。。其他入門級既管都差左

張list有兩款models可以選:
1. Bb - $1600
2. Yamaha YTR2355 - $3700
呢D應該係折實左個價。

原帖由 靚咪媽 於 11-9-21 17:22 發表

回復 4# KnN 的帖子

謝謝回覆!
考慮過後,決定自行在外買一套全新的.

回復 5# muichujamie 的帖子

原來如此,謝謝
‹ 上一主題|下一主題