用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 生日會打扮....
樓主: 松鼠隊長
go

生日會打扮.... [複製鏈接]

Oh!  Then I will go to Sham Shui Po today first!

原帖由 tsobaba 於 11-9-20 12:17 發表
我去過女人街睇過,有好多毛澤東個樣Tee比d鬼佬買,不過無咁細。
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

過年果d衫太厚拉!!!!!
一陣要揾中國服先得拉...

我自己就買左d熨貼整落件Tee到, 有個國旗仔同個國家名, 見你地個個都著唐裝, 唔知我個囡個日著時裝會唔會好奇怪呢,

今日放工去咗深水埗,搵唔到中國衫。最終都係去咗女人街,有好多唐裝衫賣,我覺得都唔算太貴,$60一套(男仔)!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

回復 9# viandes 的帖子

請問會唔會甩色??

I have bought the one in white color, and have some black words on it.  And will wash the cloth tonight, hope it's OK la!!

原帖由 松鼠隊長 於 11-9-21 09:28 發表
請問會唔會甩色??

原帖由 sherry_wong 於 11-9-20 18:10 發表
我自己就買左d熨貼整落件Tee到, 有個國旗仔同個國家名, 見你地個個都著唐裝, 唔知我個囡個日著時裝會唔會好奇怪呢,

我想買呢d呀, 想問下邊樹有呀?

回復 1# yubaby 的帖子

我上網買架, 我諗深水埗都可能有得賣

原帖由 yubaby 於 11-9-20 12:50 發表
我記得迎新日老師話有生日袋 + 環保袋, 話環保袋係standy, 如果生日袋放唔晒d野, 就用環保袋, 但個袋都幾大 (對小朋友黎講), 唔知佢點揹呢?

多謝提醒要加魔術貼, 唔係跌晒d野. ...

老師話用返上年個生日袋喎!

我想知生日會係一班攪定係全級一齊攪架? 同埋係唔係只要帶食物盒同功課, 其他書都可以唔帶?

今日收到生日袋喇.

通告寫唔洗帶書包, 但要帶杯, 食物盒, 毛巾盒同濕毛巾.

我會帶埋探熱記錄簿同個環保袋, 但唔會帶功課喇, 因為個生日食放唔落兩本功課簿, 我諗老師唔except 小朋友又會另外一個袋袋D功課返去.

原帖由 sherry_wong 於 11-9-22 13:51 發表
我想知生日會係一班攪定係全級一齊攪架? 同埋係唔係只要帶食物盒同功課, 其他書都可以唔帶?

生日會係全校一齊攪,連老師都會按主題打扮,好有氣氛,小朋友會好開心,同埋老師都會按主題設計好多遊戲俾各班小朋友輪流去玩。
書包,書同功課都唔駛帶,今日阿仔都同我講左好多次老師話星期一先交功課。

原帖由 bbmuimui 於 11-9-23 02:09 發表

生日會係全校一齊攪,連老師都會按主題打扮,好有氣氛,小朋友會好開心,同埋老師都會按主題設計好多遊戲俾各班小朋友輪流去玩。
書包,書同功課都唔駛帶,今日阿仔都同我講左好多次老師話星期一先交功課。 ...

HI....我連溫度手冊都冇袋呀....???有冇弄錯呢?????

原帖由 bbmuimui 於 11-9-23 02:09 發表

書包,書同功課都唔駛帶,今日阿仔都同我講左好多次老師話星期一先交功課。 ...

原來咁大型, 好彩買左件旗袍仔比阿囡著攪吓氣氛, 希望佢地玩得開心, 好期待上網睇d相...

剛剛返屋企同阿囡食飯, 原來佢地每人都有禮物架, 今次係有d餅同一盒水筆連印仔, 我個囡好鐘意, 一返到屋企就要開黎玩啦, 同埋佢仲有一把自己stamp左既紙扇添

嘩,咁好玩架。我都唔知要唔要帶功課、體温冊,照比阿仔帶埋返去添

有相睇喇~

回復 1# yubaby 的帖子

有嗎

原帖由 松鼠隊長 於 11-9-26 11:40 發表
有嗎

YES...go take a look la.

唔見有相喎, 係唔係你地小朋友係今期生日所以有影相?
‹ 上一主題|下一主題