用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼兒稚園報名表
go

迦南幼兒稚園報名表

佢 啲報名表係未間間分校都一樣 gar?

我囝都係今年報nursery, 我想問下有經驗媽咪, 佢一定要親身交form, 可唔可以叫99或工人交form架, 因為要返工唔想請假!

原帖由 Kwan 於 11-9-14 08:58 發表
我囝都係今年報nursery, 我想問下有經驗媽咪, 佢一定要親身交form, 可唔可以叫99或工人交form架, 因為要返工唔想請假!

打去問過, 唔駛一定自己交, 搵人代交都得~~

請問可唔可以同時報多過一間分校既呢?? Thanks.

可以交多過一間, 我上年都係咁.
我覺得唔使排隊交, 因為我上年都係上午交藍田, 下午交九龍塘(半日班嗰間).
上午一早排, 好鬼熱, 食個靚午餐先去九龍塘. 下午九龍塘反而唔使排隊, 輕鬆好多. 去到九龍塘冇人, 仲以為自己去錯地方.
兩間都收我個女上午班, 所以交表先後係冇關係. 亦可同時報考兩間.
佢地面試, 亦唔係同一日. 冇撞到期. (但今年唔知點安排)

祝大家好運.

Thanks tsangnamnam.

九龍塘O個間係咪好難入既呢?? 請問九龍塘有兩間分校?? 有咩分別呢??  Thanks.~~

荃灣迦南d 老師態度好差!!
打去好多次冇人聽電話,到有人聽喇d 態度十分差!又冇open day, 咁點之個校舍好唔好!!好冷淡話自己上綱睇!鬼讀你至奇呀!!不知所謂

原帖由 wishwong 於 11-9-14 16:24 發表
Thanks tsangnamnam.

九龍塘O個間係咪好難入既呢?? 請問九龍塘有兩間分校?? 有咩分別呢??  Thanks.~~

我諗... 可能九龍塘多人去, 所以喺咁多間裡面係難少少掛... 地理位置上比較其他分校可能係就腳啲.
兩間考嘅內容其實兩間唔完全一樣.

依稀記得內容係...
(藍田)
問: 小朋友, 你叫咩名呀?
叫小朋友依老師示範順序搭高3個不同顏色杯
依老師指示俾指定顏色嘅杯俾爸爸, 媽媽, 同埋老師
收禮物, 講多謝, 拜拜

(九龍塘)
問: 小朋友, 你叫咩名呀?
叫小朋友完成砌圖(有3塊, 中間嗰塊已砌好)
俾架車小朋友玩
收禮物, 講多謝, 拜拜

九龍塘嗰兩間, 我諗最大分別係一間全日一間半日.

關於參觀校舍.

去藍田面試嗰日, 老師帶我地去做個簡單tour, 介紹啲課室, 室外遊樂地方, 同埋室內課室以外嘅空間嘅用途.
我覺得好有心機同埋好清楚. 而且整個面試流程安排得好有條理. 去面試已經知道小朋友學啲咩, 學校嘅宗教內容, 同埋學校嘅場地. 大約可以想像到佢地返學係點.

至於九龍塘, 面試可能人多, 有安排課程簡介, 但冇school tour. 而我又冇留意有冇open day.

希望俾到啲資料你地.

日日試, 都download 唔到張form.

download 到 呀.