用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼兒稚園
go

迦南幼兒稚園

佢嘅報名表有冇分边間分校架?  係末間間都一樣架?

無分架!

醒目開學勳章

一張申請表一間, 如同時申請兩間要交兩份資料.

你係諗住報 k1 呀?  九龍塘分校今年話明唔收 k1 喇, 其他分校唔知係咪一樣呢?

1份表1間SCHOOL...
我打算幫個女報荃灣果2間

醒目開學勳章

回覆 4# chanwendy 的文章

有N班的分校會優先考慮N班學生直升K1. 所以可能唔會咁快收生.

Oh! Kowloon Tong does not accept K1 application?!

What a pity!! My BB failed in PN last year....

寫係咁寫, 不過我覺得一定係會有人係k1時轉校囉, 除非佢哋n班時, 已經特登收多咗學生, 等k1由其自然流失啦...

原帖由 LyNeC 於 11-9-15 15:10 發表
Oh! Kowloon Tong does not accept K1 application?!

What a pity!! My BB failed in PN last year....

每年都有人 k1 轉走的, 但唔算好多, 因為以往 k1 新生都唔係好多, 我估都係二三十人左右.  加上 pn 出取錄信時一般都會出多, 估計有啲人有 offer 都唔會要, 有可能最後大部份都要 offer, 可能最後收多咗學生都唔定.

我女係讀緊迦南的, 以往都有回條問要唔要拎 form, 以前將 form 會問你報 n1 定 k1.  今年我冇去睇張 form, 唔知係咪冇得揀, 但學校回條就經已特別註明今年唔收 k1 生了.

原帖由 LuLuKiuKiu 於 11-9-15 15:09 發表
有N班的分校會優先考慮N班學生直升K1. 所以可能唔會咁快收生.

上年有收 k1, 係同期報名同期 in 的.

醒目開學勳章

原帖由 himuimui 於 11-9-16 11:48 發表
The form I saw is only for N1 class, not metion anything about K1.

咪就係話今年唔再收 K1 囉.  我識一個家長, 家姐今年 K3, 細妹上年見仲未識講嘢, 所以冇報 N1, 而家見到通告話唔收 K1, 佢好慌, 好似搵過學校想插 N1, 不過唔知最後得唔得.

你地會填中文定英文? 同埋迦南課程淺唔淺?

收學卷的都唔會深得去邊, 但如果同返收學卷的比較, 就唔算淺了.