用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Charmainetowin
go

11-12 1C班請進 [複製鏈接]

我都無說工2喎!

剩係彈番內聯網登入個頁, 試過好多次都係咁, 或者聽日打去學校問下咩原因。

原帖由 apochu 於 11-9-15 21:09 發表
我都覺得係要串字囉,好釆阿仔肯聽我講溫吓d字。

我log in冇問題喎。
你入唔到去..咁有冇彈d咩出來呢?

回復 16# dordorbear 的帖子

唔好意思,原来我都系得「说工1」,无「说工2」。我估系老师写错卦
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20020627/n/Felix/dt/12/k/7451/age.png[/img]

唔好講唔好意思 ^^ , 大家都係互相幫忙.
我今朝再問阿囡,佢都係話得一張 . 既然佢咁堅決,我決定信佢 ^^

原帖由 FelixMom 於 11-9-16 23:49 發表
唔好意思,原来我都系得「说工1」,无「说工2」。我估系老师写错卦

我都無說工(2) !

想問下大家, 視藝派的毛筆用品, 係咪無載墨汁的碟 ka, 要唔要自己買?
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

有一個白色玻璃碟呀!用來裝墨汁。

oh! 咁我個仔一定係漏左啦!!!
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

Do you know how to prepare for the test. It says Units 1 -3, and there are 3 passages each. Do I need to prepare for all?? Anyone knows?

其實我都係同亞仔默下 d 字咁, 都無咩頭緒測 d 咩
大家覺得需唔需要買運動外套呢?好似好多外套咁  其實邊 d 要邊 d唔要呢, 真係頭暈

i am still very confused. Is it 單元 1 ﹣ 單元3, 或單元1, 第1﹣3頁, 或單元1, 課文1﹣3??

我估係單元1, 課文1﹣3

MANY THX.

我都是和囡囡溫了這3課.
原帖由 miu~miu 於 11-9-18 15:23 發表
我估係單元1, 課文1﹣3

My daughter failed in his Chinese test...OMG!!

我到最後發現說工(2),原來是說工(1)的背面.

在中測中,原來是要寫字的,我還以為是讀生字...
我個仔唔識答選擇題,自己打"x", 我教佢以為唔識都要估個,至少斷估無辛苦...

我同個囡練了寫字,在家寫得出,但回到學校就有幾個字寫唔出,唯有下次再練多D啦!

我現在反而擔心明天的寫作評估多D!我諗要寫更多字呢!

原帖由 WiseGuy 於 11-9-20 21:52 發表
在中測中,原來是要寫字的,我還以為是讀生字...
我個仔唔識答選擇題,自己打"x", 我教佢以為唔識都要估個,至少斷估無辛苦...

我有寫家課問老師中作評估是甚麽,不過老師無回覆????

我無溫中作,但我估應該係有篇野漏空d位叫佢地加返d內容咁.....考佢地天材 XD
‹ 上一主題|下一主題