用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 how to do the chi homework without workbook in P.1?
go

how to do the chi homework without workbook in P.1? [複製鏈接]

No workbook to copy the new words. Do we return a paper or others?
   0    0    0    0

原帖由 kanahose 於 11-9-10 10:43 發表
No workbook to copy the new words. Do we return a paper or others?

應該有本生字簿的.

我唔見有派到! 但係要交功課,咁點算?要自己買定等老師派?
原帖由 Web 於 11-9-10 10:53 發表

應該有本生字簿的.

回復 3# kanahose 的帖子

d簿係老師派架.

囡囡啱啱昨天都唔見左本功課簿, 諗住買本新再做過, 校務處就叫囡囡星期一先問老師可否派過本新的. 我而家就叫囡囡搵張紙做過, 到時再貼返上去.

你有無check過e-homework份功課幾時交?

原帖由 kanahose 於 11-9-10 11:00 發表
我唔見有派到! 但係要交功課,咁點算?要自己買定等老師派?

你現在先搵張格仔紙做住先, 功課簿返黎, 再釘番上去啦!
其實係一家四口子

原帖由 一家三口 於 11-9-10 11:51 發表

你現在先搵張格仔紙做住先, 功課簿返黎, 再釘番上去啦!
我有打去學校問同寄e-mail 比中老師。學校都話係老師派簿的。
我諗都用格仔紙交住先。12/9交。

If you really can't find the workbook, do on the paper first. At least the teacher won't say you have missed doing that.
‹ 上一主題|下一主題