用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2011-2012 小六家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2011-2012 小六家長入嚟傾吓   [複製鏈接]

醒目開學勳章

さかな 發表於 12-7-11 18:58
回復 honghong_ma 的帖子

喺呀:)時間過得真快,兩年前放榜、叩門、轉眼間升中三啦,入咗英文班成績都跟 ...

阿魚,

Please check PM.
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

今早去中學註卌,啲舊生講咗成個鐘頭嘢,其實係叫妳捐錢!上年唔知係咪都係咁?
Best wish,

醒目開學勳章

請問今年有幾多人升上 SJC?另外今年係唔係收多左外來生?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

回復 esmehouse 的帖子

咁早,講都唔準,呢到咁多人看,顧及大家感受,遲啲才講!派唔到嘅同學今早考試,祝好運!

醒目開學勳章

esmehouse 發表於 12-7-13 11:04
請問今年有幾多人升上 SJC?另外今年係唔係收多左外來生?

要問 SJC 校長Miss Chan 喎?
Best wish,

醒目開學勳章

聽聞今日有成八十幾人去考十個扣門位。
Best wish,

醒目開學勳章

突然間記得,派位當天响SJP鐵閘外撞到SJK 舒老師等入去學校。
佢係 我個仔响K2 & K3 嗰陣時嘅班主任。
唔知佢有冇教過妳哋囝囝呢?
佢今年雖然「被退休」,但仍然關心佢教過嘅仔派到去邊,真有心!
Best wish,

有人話今年每班頭20名郡收番晒,即收了160個入中學,你們有聽聞過嗎?

醒目開學勳章

ppmummy 發表於 12-7-22 02:48
有人話今年每班頭20名郡收番晒,即收了160個入中學,你們有聽聞過嗎?
扣門位結果未公佈,未知最後結果。
Best wish,

ppmummy 發表於 12-7-22 02:48

That's misleading & wrong information.

請問今年的派位如何呢?理想嗎?
不能上SJC 的同學多派了去那裡呢?

有冇人有6年級的測驗卷俾我參考下呀?

醒目開學勳章

SeeLong 發表於 12-7-25 23:19
請問今年的派位如何呢?理想嗎?
不能上SJC 的同學多派了去那裡呢?

每班大概有13至19個仔入到SJC。
(但好似冇班有18個入到。)

Best wish,

徵小六工作紙同測驗卷

醒目開學勳章

各位2011-12小六嘅媽咪:

終於,經歷程了比打日本仔仲要長時間嘅六年艱苦歲月,
小學生涯已經完結了。

感謝各位媽咪六年來的提點和幫助,阿仔順利畢業,
並已開展新的中學生活。

祝各位中一嘅囝囝學業進步,無論在哪裏升學,
都要不忘「勤奮向善」嘅校訓,為將來貢獻社會而努力讀書。

現在是時候做個階段性的結束,
希望能夠在其他平台上繼續交流教仔心得。

再見。
Best wish,
‹ 上一主題|下一主題