用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 十月八日大日子,GH & SFA,KTS分分鐘都撞埋呢日。 ...
go

十月八日大日子,GH & SFA,KTS分分鐘都撞埋呢日。

希望唔好撞埋時間啦,GOOD LUCK!

唔洗諗, 每年都一定有d學校會撞期.  如真係撞咗期家長們都要取捨.  但唔建議一日去多間interview, 小朋友會好辛苦.

上年播道, DBSPD. KTS 係同一日, KTS同DGJS, SFA 同 TSL (2nd IN).  

等等都撞到應.

仲有:
高主教
救恩
香港真光
St. stephen (stanley)
陳守仁

共8間

原帖由 ANN_LAU 於 11-9-5 10:45 發表
希望唔好撞埋時間啦,GOOD LUCK!

headache, Truelight (HK) also on the same date

Same here.  

Luckily True Light is only before noon and GH is at 2:15pm

所以有人話一間要晨早交表, 一間就臨尾先交, 咁面試時間就分得開嫁啦.  去年db都係同一日.  搭的士都趕唔切嫁.就算趕得到, 小朋友都攰晒啦.

如果聖芳濟是 08/10,咁可以慳返唔駛報,因為已報了 kts, tsl 同 dbs,識分身咩!

SFA 已出了報名表, 真的是8/10 呀!! 同GHS一樣, 我 GHS10:15, 所以 SFA 試下臨尾才去交表, 看看會否下午才interview.

回復 9# ggbwong 的帖子

SAME SAME,我IN GH都係同你差唔多時間呀。

噢!即係慳返!要玩 d 咁高難度野,點玩呀?poor lower-middle-class hk parents!

原帖由 ggbwong 於 11-9-5 12:54 發表
SFA 已出了報名表, 真的是8/10 呀!! 同GHS一樣, 我 GHS10:15, 所以 SFA 試下臨尾才去交表, 看看會否下午才interview.

I would also not going to apply for SFA as my girl already need to go to True Light HK and GH on the same day.  As you all said, even though you can make it, your kid may not be able to perform well!!

我都會報真光同德望, 好彩德望排了下午3點幾, 真光就上午.

注意:上面講既係公布interview結果,並非interview時間。

下面先係interview時間
Date of Interview:

First Round Interview: 8-10-2011 (Saturday)

FinalRound Interview: 5-11-2011 (Saturday)

My God!又係10月8日

撞左... 好痛...
陳守仁同德望撞8 號下午

It looks like DGJS will also be on Oct 7 and 8.