用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁面試要家長面試?
go

陳守仁面試要家長面試? [複製鏈接]

今日睇到最新一期親子王, 講上兩星期的中小博覽內容, 其中有一刖關於陳守仁面試, 當日楊校長解答各家長入學面試要求的問題, 指會小組面試要求考生完成一些任務, 當中會著重考生語言能力. 他透露, 今年起引入家長面試, 了解家長如何教養小朋友及對學校的看法, 但家長面試部份是否納入評分刖未有定案.

我想問下個日有無家長聽過, 係咪真的會見家長? 係1st in 定2nd in時見呢?
   0    0    0    0

原帖由 stephanielum 於 11-9-2 14:30 發表
今日睇到最新一期親子王, 講上兩星期的中小博覽內容, 其中有一刖關於陳守仁面試, 當日楊校長解答各家長入學面試要求的問題, 指會小組面試要求考生完成一些任務, 當中會著重考生語言能力. 他透露, 今年起引入家長面試 ...

我有8掛聽網上版 http://www.plkctslps.edu.hk/campustv/CTV2010-11/webpagehtml/P1AdmissionVideo2011July/

都係有講架, 好似2ND IN先見。否則3900人點見哂...

不過我冇留意今年仲會唔會選四份一小朋友入2ND IN

睇嚟日後考直資小學,真是越來越多挑戰性加插入面試。

成日都話要見家長, 好煩啊....

魅力公主 醒目開學勳章

等亞女真係入到 2nd IN先再打算咯
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

回復 1# wing 的帖子

好在去到2nd先見, 其實咁多人考, 我都預左亞女佢唔得多, 咁比佢同我自己無咁大壓力!  我同亞女講去到只係玩下, 答下老師問題, 不過要有禮貌! 唔得咪當比佢攞下經驗囉~~ 我相信天主自有安排的.
‹ 上一主題|下一主題