用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 街車資料
go

街車資料

有無人可能提供街車資料?? 我對km校車好失望!!!!

原帖由 cherrychris 於 11-9-1 20:08 發表

有無人可能提供街車資料?? 我對km校車好失望!!!!

你住邊呀?
因九龍塘最多幼稚園,全港十八區都有媬姆車到。
但咁遲,有冇位真係唔知。
還有,不要說對km校車好失望,正確應該話對"生記"好失望,好多野km管唔到生記。
話時話,你失望D乜?

請問是否有街車介紹?因為女兒到現在都不能習慣坐校車,每次都喊到死去活來,而生記不能讓家長陪坐幾天,現在我白交費但自己湊...頭痛哦!

原帖由 LL222 於 11-9-2 01:28 發表

你住邊呀?
因九龍塘最多幼稚園,全港十八區都有媬姆車到。
但咁遲,有冇位真係唔知。
還有,不要說對km校車好失望,正確應該話對"生記"好失望,好多野km管唔到生記。
話時話,你失望D乜? ...

你住邊區呀?

街車都唔一定肯比你陪架!我小朋友坐果架就無得陪!
但我地架街車D EE就几有辦法,我見有個另一間學校既PN小朋友都喊得好厲害,一個星期左右啦,無喊啦!
另有坐唔定既小朋友,佢地都有辦法攪掂!

原帖由 LACYMAMI 於 11-9-26 01:48 發表
請問是否有街車介紹?因為女兒到現在都不能習慣坐校車,每次都喊到死去活來,而生記不能讓家長陪坐幾天,現在我白交費但自己湊...頭痛哦!

剛路過, 等我分享下先...我覺得校巴司機+ee 掂呀! 因每年上下車時間及路線會因應人數地點不同而修改或轉用不同司機, 但咁多年我同每個司機, ee都現在都有聯絡,係街見到會say Hi 呀! 間中我接放學見返以前d 司機, ee有傾計喎!
至於街車, 上落車時間未必會早過校車 (有d兜晒整個九龍塘), 街車也要待校車離開後, 街車才准入校接小朋友!
我有街車資料, 你有需要pm

我好在返咗3星期暑期班
第1個星期自已車, 先適應學校
第2個星期開始坐街車, 頭2日媽咪陪坐(來回), 第3日媽咪陪坐出去, 自已返. 因為暑期班, 大把空位, 所以可以比媽咪陪坐, 適應街車.
之後一直自已坐(來回)

回復 4# LL222 的帖子

我住青衣呀!

唔怪得成日見D司機同EE都唔同人啦!原來係咁

原帖由 QQSTK 於 11-9-27 09:43 發表
剛路過, 等我分享下先...我覺得校巴司機+ee 掂呀! 因每年上下車時間及路線會因應人數地點不同而修改或轉用不同司機, 但咁多年我同每個司機, ee都現在都有聯絡,係街見到會say Hi 呀! 間中我接放學見返以前d 司機, ee ...

我住青衣哦!

原帖由 LL222 於 11-9-26 10:48 發表
你住邊區呀?

其實搵日企响SC或KV門口,睇下邊架車由青衣黎,問佢攞電話咪得law

生記咪有青衣校巴law, 有得揀,我一定揀校巴,唔搭街車

生記成日唔同EE唔同司機,係密到今日同聽日都可以唔同..番學同放學又唔同..同埋想睇下有無第二間唔洗坐一個鐘先番到屋企

原帖由 LL222 於 11-10-8 17:25 發表
生記咪有青衣校巴law, 有得揀,我一定揀校巴,唔搭街車

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 LACYMAMI 於 11-10-9 03:52 發表
生記成日唔同EE唔同司機,係密到今日同聽日都可以唔同..番學同放學又唔同..同埋想睇下有無第二間唔洗坐一個鐘先番到屋企

唔知佢地沙田線係點(聯絡唔係揾李生,係揾曾太),我阿仔讀緊K2,之前兩年行馬鞍山線,一年一個司機/姨姨,中間無轉過,不過,返學同放學唔同車/人囉!
恐龍家

我都係沙田線,so far日日返放學都係同一架車,都係曾太自己揸,不過姨姨唔同,有時返學一個,放學又另一個!不過都好準時!

謝謝你的意見...等我試下先
原帖由 LL222 於 11-10-8 17:22 發表
其實搵日企响SC或KV門口,睇下邊架車由青衣黎,問佢攞電話咪得law

回復 5# LACYMAMI 的帖子

係呀! 都唔明點解可以日日唔同司機/ee,仲要日日放學無固定到達時間,可以遲10-45分鐘,最離譜係有遲唔會主動打電話比家長報平安,要家長等到發茅打比司機先知咩事,今年哩間真係"堅",生記更不在話下 (推卸責任)!!

真是我的心聲!

原帖由 ashly11280 於 11-10-11 12:27 發表
係呀! 都唔明點解可以日日唔同司機/ee,仲要日日放學無固定到達時間,可以遲10-45分鐘,最離譜係有遲唔會主動打電話比家長報平安,要家長等到發茅打比司機先知咩事,今年哩間真係"堅",生記更不在話下 (推卸責任)!! ...

對哦.!我就是問過好幾次都被推了,因為他們就是說保險問題,所以不能陪坐!

原帖由 applepiepie 於 11-10-11 09:43 發表
剛路過...

上年問過校車資料,因為我都想陪阿囡搭校車返學. 有一間俾我陪,當然要另外俾錢。另一間話唔可以陪,因為家長是不受保的(即萬一有意外,保險唔會賠俾家長的)。。。 ...