用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 2011-2012 小三俱樂部 @@@@@
go

2011-2012 小三俱樂部 @@@@@

大家好.
祝願各位仔女, 開心學習, 愉快成長.
呀女, 今年 3D 班, 好開心班主任/英文老師分別係P.1 & P.2 班主任.

醒目開學勳章

hi

大家好:

仔仔今年係 3E 班呀!

原帖由 tramtram 於 11-9-1 14:56 發表
大家好.
祝願各位仔女, 開心學習, 愉快成長.
呀女, 今年 3D 班, 好開心班主任/英文老師分別係P.1 & P.2 班主任.

回復 2# tramtram 的帖子

大家好 !  唔經唔覺, 囡囡已經升三年級, 今年3D, 囡囡只知道班主任係李老師, 唔知邊個係英文老師, 請問英文老師 NICE 嗎?   不過唔知李老師今年教幾多科?  仲有班主任李老師會係 12月生 BB, 到時可能有代貨老師 !

妳仔仔同我囡囡好朋友一班 (yo yo), 大家亙相照顧下.
原帖由 PUKU 於 11-9-2 09:36 發表
hi

大家好:

仔仔今年係 3E 班呀!

英文老師係之前2D班主任, 即係我個女果班, 她非常好人, 好全面照顧學生.

李老師12月生啦, 應該要代課老師.

今期Y記游水可以見面啦.
原帖由 Gabrielma 於 11-9-2 10:35 發表
大家好 !  唔經唔覺, 囡囡已經升三年級, 今年3D, 囡囡只知道班主任係李老師, 唔知邊個係英文老師, 請問英文老師 NICE 嗎?   不過唔知李老師今年教幾多科?  仲有班主任李老師會係 12月生 BB, 到時可能有代貨老師 ! ...

回復 1# tramtram 的帖子

nice 就好啦, 我都放心好多 !

係呀, FRI可以見面啦 !

醒目開學勳章

好呀!仔仔話一年班都係同 yo yo 同班架。早兩日先問佢有冇一年班d同學同班,佢仲答無,真係比佢激到暈得一陣陣。

原帖由 tramtram 於 11-9-3 11:22 發表
妳仔仔同我囡囡好朋友一班 (yo yo), 大家亙相照顧下.

大家好!!!我大牛囝讀3D班, 大家互相照應!!!我們做媽鎷除了返工要有EQ, 開學都要有EQ, 今年我家細牛囡讀K1, 大牛哥成日問細牛妹有冇功課, 真係唔知好嬲定好笑

我囝囝都係3D, 大家努力呀!

冇聽我個仔講李老師有bb? 佢只係講體育老師好惡吓!

我個女都講第一堂體育老師要佢地企足一堂, 唔知做咩?   好辛苦.   琴日, 打羽毛球正常活動.

班相出左, 李老師果肚都幾大....看她好精神, 佢好好人, 我都"鄧" 佢開心.

原帖由 kcm 於 11-9-9 13:16 發表
我囝囝都係3D, 大家努力呀!

冇聽我個仔講李老師有bb? 佢只係講體育老師好惡吓!

講開羽毛球, 原來學校星期一至四除左校隊, 係無體育方面的興趣班 (e.g. 羽毛球. 兵球. 足球. 籃球. 排球, etc), 小朋友想多做運動都要自己係出邊搵 !

原帖由 tramtram 於 11-9-15 14:25 發表
我個女都講第一堂體育老師要佢地企足一堂, 唔知做咩?   好辛苦.   琴日, 打羽毛球正常活動.

班相出左, 李老師果肚都幾大....看她好精神, 佢好好人, 我都"鄧" 佢開心.

...

老友,
重記唔記得我呀?阿仔5年班啦,之前BK成日唔比我入呢邊,搞到我無晒之機入黎,今日又到黎喇,希望佢唔好short啦,見你地升中派位鬧得好激烈下喎,第我話你知係邊度聽到我地TSA成績係全港學校Top10%裏面,係係學校綜藝活動"同心、樂韻、躍動、鼓舞"個節目裏面有個(唔記得係咪校監)講出黎。

我個女本來入小一,因為身體出左d問題,要出年先可以返小一。

大牛媽:
大牛有無進步呀,要加油呀!

你地個個都要加油呀,因為TSA,真係多左好多野做。

點會唔記得你呀!   好歡迎你回來!囝囝今年呈分啦,都應該很忙, 加油啦 !

囡囡身體點呀? 希望佢快D好番!  

我阿囡返左學三星期, 仲有holiday mood, 執書包雲遊(即欠帶), 上星期仲唔記得溫默書添, 希望佢快d回復正常!

原帖由 jk923 於 11-9-21 21:19 發表
老友,
重記唔記得我呀?阿仔5年班啦,之前BK成日唔比我入呢邊,搞到我無晒之機入黎,今日又到黎喇,希望佢唔好short啦,見你地升中派位鬧得好激烈下喎,第我話你知係邊度聽到我地TSA成績係全港學校Top10%裏面,係係學校綜藝活動"同心 ...

回復 2# jk923 的帖子

jk923

好耐無見啦....bk 咁衰, 阻住晒我地chat

時間過得好怏, 妳仔仔 p.5 係唔係開始好緊張呢? 功課多唔多呀 ? 我地 p.3 暫時功課都ok, 不過, 琴日, 收到一份tsa(中文閱讀) 都有好幾編, 之前, 問過學校主任, 話tsa 學校會攪掂, 而家, 又要當功課咁做, 希望唔好太多數量啦, 唔係都幾大壓力, 妳仔之前p.3 係唔係咁嫁?

另妳囡囡身體咩事呀 ? 而家係唔係好返啦 ?

中學派位果面, 係有人攪事, 越講越過分, 好在大家家長團結, 踢走了她.  學校最近都將通告內英中, 加了顏色, 大家都好易明白, 妳係唔係開始為仔仔物色中學呢 ? 遲d我地又要請教妳啦......

阿仔三年級果時都多左功課架,而且d野又好似深左咁,但好彩2個月後都返上軌道。
今年阿仔暫時都ok,下個星期就測驗喇,大家要努力。
阿女方面一匹布咁長呀,不過療程進度ok。

三年級有 TSA, 所以都多d功課, 而TSA真係比學校課程深同多, 剛升小三, 小朋友真係唔夠時間做完份PAPER, 未必唔識, 不過唔識分配時間,下學期就OK.

我本想開學第一次測驗教課文唔多, 應該輕鬆D, 但一溫起來, 都幾多野要溫....大家加油 !

我個仔都係hea住咁溫書,我話佢知如果d成績唔keep住就送佢去補習,等佢玩少d!

我都係咁同d囝囡講.

原帖由 jk923 於 11-10-17 21:55 發表
我個仔都係hea住咁溫書,我話佢知如果d成績唔keep住就送佢去補習,等佢玩少d!

D句我都時時講, 一講完呀女就靜晒乖乖地....
原帖由 Gabrielma 於 11-10-20 11:02 發表
我都係咁同d囝囡講.