用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 P.1B 2011-2012 媽媽交流室
go

P.1B 2011-2012 媽媽交流室

大家好, 今天第一日返學, 希望第日可以多多交流, 互通消息, 請多多指教.
Amy
Arthur 媽媽

Hello

Hello, I am Doris. Also P. 1B. Nice to meet u.

Hello, 大家好, 我係P.1B Antony Yung嘅 mummy, 歡迎add我嘅facebook e-mail address: [email protected]
以後多多交流吧!

Hello

我係yvonne, 我仔仔都係1B, 佢叫 Ian Chan, 多多指教

Hello! 大家好,
我囝囝叫Arthur, 日後多多報料.
Arthur 媽媽

我開咗個Facebook 群組 (聖若瑟英文小學 (2011年 - Class P.1B) 大家都可以add 我 and 加入黎傾傾.

my facebook email is: [email protected]
Arthur 媽媽

回復 3# Antonymum 的帖子

Hello Antony mum,
妳好. 我响Facebook search 唔到妳, 請妳add 我as friend.
Arthur 媽媽

大家好,我小朋友都是P1B,我的FACEBOOK A/C是
[email protected], 歡迎大家add我,但請註明是SJACPS同學, THANKS

Hello

大家好, 我囝囝係Marco Chan (2).  我想問今日手冊寫要簽填紅卡, 請問咩紅卡呀? 係咪即係簽記缺點果張呀? 另外Marco 話見其他同學仔除左掛住張橙卡, 仲有夾個牌, 請問你地有無呀?
Kathy

回復 9# Kat媽 的帖子

Hi Kat媽,
(1) 紅咭係叫學生行為紀錄咭, 係記缺點個張.
(2)我估掛住張橙咭係乘車咭, 我阿囝坐校車都有掛呢張咭.

係呢, 我响Facebook開咗個Group, 放便的話add我呀.
Arthur 媽媽

Amy, Thanks!

原帖由 amymitpro 於 11-9-5 17:13 發表
Hi Kat媽,
(1) 紅咭係叫學生行為紀錄咭, 係記缺點個張.
(2)我估掛住張橙咭係乘車咭, 我阿囝坐校車都有掛呢張咭.

係呢, 我响Facebook開咗個Group, 放便的話add我呀. ...

各位1B班的媽咪,
你地好吖!我係Stone LOK 駱梓軒的媽咪!請多多指敎及提點!因為我係在職媽咪,所以都唔夠時間幫小朋友溫書、睇功課!希望大家能多多指敎!
2005/03/01-4.16kg 2005/04/02 -5.44kg 2005/05/14 - 7.47kg 2005/06/07 - 7.95kg, 65.5cm 2005/07/02 - 8.62kg 2005/09/03 - 8.98kg, head - 44cm, height - 72.5cm 2005/12/10 - 10.2kg, 76cm 我叫梓軒,响2005年3日1出世! Welcome to my web page : 駱仔仔之家

Hi Jennifer,
Just to say Hi. Welcome.

Regards.
原帖由 Jennifer0604 於 11-11-19 21:05 發表
各位1B班的媽咪,
你地好吖!我係Stone LOK 駱梓軒的媽咪!請多多指敎及提點!因為我係在職媽咪,所以都唔夠時間幫小朋友溫書、睇功課!希望大家能多多指敎! ...
Arthur 媽媽

各位好,我小朋友都是P1B, Wesley Wu 我的FACEBOOK A/C是[email protected] 歡迎大家add我呀

Hi B仔媽媽,
我於FACEBOOK 邀請左妳加入, 妳CHECK 下啦.
Arthur 媽媽

Hi Jennifer,
妳可以加入我們FACEBOOK既St. Joe 群組. (Facebook a/c: [email protected]).
We are waiting for you. Ha...ha...
Amy

原帖由 Jennifer0604 於 11-11-19 21:05 發表
各位1B班的媽咪,
你地好吖!我係Stone LOK 駱梓軒的媽咪!請多多指敎及提點!因為我係在職媽咪,所以都唔夠時間幫小朋友溫書、睇功課!希望大家能多多指敎! ...
Arthur 媽媽