用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

原帖由 Smiile 於 11-9-1 22:21 發表
佢淨係d數理concept好勁,可以跳班再專科讀大學,所以升得算快。一邊讀大學一邊讀IS (IB),真係share唔到太多時間去skate,不過算啦,我都諗住佢個1 foot spin等sugar教

我想起sugar的一件事,真係又忍唔住心中吶喊 :  ...

Sorry, Sugar唔可以教你,因為唔知點解,佢又退步左.上星期都做得唔錯,但今日又做唔番.不如叫Chole教大家

醒目開學勳章

開心呀,識到好多朋友,最攪笑係學校有小食部(小學沒有),又買燒賣、又買野飲,放學食埋雪條, 一個早上食咁多野,發現新大陸﹗

原帖由 Smiile 於 11-9-2 22:14 發表

謝謝chole媽,chole過了2天中學生活,開心嗎 ? 好好笑,我7月初同心心說過chole (話佢skate好叻),佢問幾年班,我話升F.1。昨晚佢突然問: 唔知chole習唔習慣中學生活 我第一個反應都唔知佢原來係講你個寶貝女:hap ...

醒目開學勳章

1 foot spin一定無問題,不過smile好似FS8喎 ﹗CHOLE要請教SMILE。

原帖由 do-re-me 於 11-9-3 00:00 發表

Sorry, Sugar唔可以教你,因為唔知點解,佢又退步左.上星期都做得唔錯,但今日又做唔番.不如叫Chole教大家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-2 23:52 發表

撞時間?學校緊係要你遷就佢啦!時間都未係大問題,最大問題係學完興趣班無校車!要返工的媽媽唔知點算,就算有工人,都唔係個個住近學校

我明...如果大部份家長唔出聲 (唔出得聲),都係忍一忍風平浪靜。
我女間學校遇著類以情況,我也不用出聲,因為己有一班家長 "搞掂" !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-3 00:00 發表

溜冰係咁...有d動作真係會有時做到、有時做唔返

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 choleliu 於 11-9-3 00:31 發表
開心呀,識到好多朋友,最攪笑係學校有小食部(小學沒有),又買燒賣、又買野飲,放學食埋雪條, 一個早上食咁多野,發現新大陸﹗

咁開心 ?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 choleliu 於 11-9-3 00:33 發表
1 foot spin一定無問題,不過smile好似FS8喎 ﹗CHOLE要請教SMILE。

生完呀女後咁多年都好少溜冰係上年去日本見到以前教我的教練 (個樣仍然好後生 )算是真正做下花式。個教練好好,即時更改了一些學生時間,比左一個鐘同我女玩 (教下佢,不過我女warm up了30分鐘 )那時是心心學了溜冰2個多月左右,開始學3 trun好唔穩陣又驚青(轉過去時會跌喎 ),返到香港竟然做得到。

醒目開學勳章

回復 68# do-re-me 的帖子

我個都係女呀

原帖由 choleliu 於 11-9-3 00:31 發表

咁攪笑 ??????
why 小學冇小食部, 咁你呢6年都慳左唔少錢同口水.
我女當年一上P1, 有個小食部, 日日都鵝我, 想帶錢返學買乜乜乜乜, 煩死.

原帖由 Smiile 於 11-9-3 09:47 發表

生完呀女後咁多年都好少溜冰係上年去日本見到以前教我的教練 (個樣仍然好後生 )算是真正做下花式。個教練好好,即時更改了一些學生時間,比左一個鐘同我女玩 (教下佢,不過我女warm up了30分鐘:badfee ...

我有個friend,佢比個女學溜冰的主要原因係佢認為keep住學溜冰大個會身材好正,有纖瘦的腰,豐滿的胸,幼長的腿.想知係米真,叫smiile出來比大家見下就知
呵呵..................

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-3 22:24 發表

我有個friend,佢比個女學溜冰的主要原因係佢認為keep住學溜冰大個會身材好正,有纖瘦的腰,豐滿的胸,幼長的腿.想知係米真,叫smiile出來比大家見下就知
呵呵.................. ...

但係...我都見過有D人溜冰好叻又唔見特別好身材??? 唔...不過我真係高和瘦的,又唔覺得豐滿LAW,但唔關溜冰事 只係我覺得我返工返得太辛苦,長唔到肉 和我熟少少的人都應該現在我唔方瘦得去邊,唔會輕型啦(SECRET呀! )

原帖由 Smiile 於 11-9-3 09:39 發表

我明...如果大部份家長唔出聲 (唔出得聲),都係忍一忍風平浪靜。
我女間學校遇著類以情況,我也不用出聲,因為己有一班家長 "搞掂" !

好多時仔女聽父母話都係無需理由,阿媽話係就係!而家諗通左,當學校係阿媽,阿媽話學咩就學咩law!是旦啦@_@

醒目開學勳章 貢獻勳章

今日,呀女同她一位老師說了她有時在冰上驚D MUG ? 唔係跌而係一個感覺,老師又慢慢解釋了給她聽,於是心心話明天開始會慢慢克服心理困難,希望啦 !  唔係想呀女archieve d mug,只係想佢開開心心學溜冰,又可以有返d成功感

哈哈,我女一年級時發現學校小食部的食物比百佳貴,自始無再要求攞錢

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 2# do-re-me 的帖子

當學校係呀媽...呢個比喻--我like你 ! 其實我好細膽,好驚學校針對我女,好多時我唔出聲,如人飲水、冷暖自知,有好多事我心知就算數,唔出聲。 免得呀女在學校受難 我會心痛到死...

sugar媽,唔知點解我覺得你開心了很多喎 我想起一件事,又為sugar開心 (我好無聊)

原帖由 Smiile 於 11-9-3 22:44 發表

但係...我都見過有D人溜冰好叻又唔見特別好身材??? 唔...不過我真係高和瘦的,又唔覺得豐滿LAW,但唔關溜冰事 只係我覺得我返工返得太辛苦,長唔到肉 和我熟少少的人都應該現在我唔方 ...

我都唔明點解咁secret

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-3 22:52 發表

哈哈,我女一年級時發現學校小食部的食物比百佳貴,自始無再要求攞錢

concept不錯

回覆 1# do-re-me 的文章

去溜冰前,我望住阿女換衫,佢一邊睇電視一邊著絲襪,穿上了發現有d問題,一望,原來未除短褲.除番絲襪同短褲出黎,再著絲襪,又發現有d問題,原來頭先連底褲都除埋出黎.激死!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-3 23:03 發表
去溜冰前,我望住阿女換衫,佢一邊睇電視一邊著絲襪,穿上了發現有d問題,一望,原來未除短褲.除番絲襪同短褲出黎,再著絲襪,又發現有d問題,原來頭先連底褲都除埋出黎.激死! ...

請問sugar現在星期幾去溜冰?

原帖由 do-re-me 於 11-9-3 23:03 發表
去溜冰前,我望住阿女換衫,佢一邊睇電視一邊著絲襪,穿上了發現有d問題,一望,原來未除短褲.除番絲襪同短褲出黎,再著絲襪,又發現有d問題,原來頭先連底褲都除埋出黎.激死! ...

WaKakakakaka笑死我喇
‹ 上一主題|下一主題