用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我都係咁諗,有'記'托,等d同學約親佢都話要去溜冰,就算去街都要趕去溜冰﹗haha...

原帖由 小豆媽 於 11-9-1 13:09 發表

有一樣佢鐘意的活動"拑"住佢, 唔會周圍去玩, 唔會學壞呀 !

回復 8# 小豆媽 的帖子

Walk in $360/堂,你都好捨得
我女團體班的教練同V識左廿幾年了,而佢老婆同V是同一個師夫

原帖由 Smiile 於 11-8-31 10:21 發表

alljodesign,我十分認同你,J好悉心教學生。其實如果有日晴心stop西九,一定不是教練問題 (反而好唔捨得),只係個場問題。所以無論慧慧或心心沒有跟呀J都一定不算是 "分手" (因為應該都係有朋友在另一個場一起學/時間問題 ...

不如你地叫J轉場啦!

原帖由 Smiile 於 11-8-30 22:42 發表

係有一間我們好想佢入的學校收了她,又可以讀佢鍾意的科目,不過明顯學校對佢有期望,佢要好努力。
唔開心的事,其實要D時間,不過我相信我和爸爸的愛及支持也很重要。 ...

15歲入大學,仲叻過中狀元,光宗耀祖,揚威海外!心媽同心爸真係飲得杯落,一身鬆晒

醒目開學勳章

原帖由 do-re-me 於 11-8-30 21:06 發表

Hello,歡迎你,你係邊個場學呀?個個場都有我地的腳印嫁

又一城, 學星期日

原帖由 哈比 於 11-8-31 10:11 發表
我囡囡在 Rink 學咗7個月,
仍然 walk 咁...

請問一般要學幾耐,
才可以自自然然咁 skate 呢?

我見有些3,4歲要學一年先可以溜冰而不是行冰,他們做倒一些動作但唔流暢.所以練習是唯一的辦法

原帖由 choleliu 於 11-8-31 21:40 發表
克服佢啦,最多未頭暈﹗

尾埋眼米得lor

原帖由 xanax1mg 於 11-9-1 18:02 發表

又一城, 學星期日

我地有3個囡囡都在又一城學,你小朋友係男仔or女仔?我女學星期六

原帖由 choleliu 於 11-8-31 15:01 發表
下次叫chole學比你睇,唔識講﹗

Chole的溜冰時間有冇改變?我會來搵你.
我女學校仲未公布邊日要留在學校學興趣班(規定每人最少學一項,但不是免費的),一切由學校安排,無得簡學乜,學星期幾.興趣班唔係由自己的興趣來定,係米好奇怪?所以都唔知點安排其他野,煩!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 choleliu 於 11-9-1 17:05 發表
我都係咁諗,有'記'托,等d同學約親佢都話要去溜冰,就算去街都要趕去溜冰﹗haha...

好似我女咁,好鍾意畫畫、寫美術字,同學朋友約佢,佢話不如去Club house畫畫... 就算去街都心思思掛住返屋企畫畫
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 7# do-re-me 的帖子

佢淨係d數理concept好勁,可以跳班再專科讀大學,所以升得算快。一邊讀大學一邊讀IS (IB),真係share唔到太多時間去skate,不過算啦,我都諗住佢個1 foot spin等sugar教

我想起sugar的一件事,真係又忍唔住心中吶喊 : 好開心呀 希望唔好覺得我無聊啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 4# do-re-me 的帖子

下 ? 咁又真係唔方便喎 如果學校安排的時間撞正小朋友的興趣班,點算 ? 心心以前都有叫"acceleration class"但撞ballet所以都give up

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-9-1 17:42 發表

不如你地叫J轉場啦!

um...咁又對西九個場/學生唔多fair 因為未必人人也想轉場(特別住附近、又近近地),但應該跟佢那些都想佢教,而且西九就會失去一個好教練。
又咁,雖然西九個場有時D hockey真係好得人驚,之前放假去看過,練hockey猛力"stop"個下真係OMG ! 不過那兒塊冰OK,職員好好,呀女話有D教練都好好(拿,有D JAR 有D都"經典"架-但我女唔識佢地),所以呀J在西九晴心應該都會在西九但佢期待去E和Sugar/慧慧溜冰喎

醒目開學勳章

好,話我知﹗

原帖由 do-re-me 於 11-9-1 18:35 發表

Chole的溜冰時間有冇改變?我會來搵你.
我女學校仲未公布邊日要留在學校學興趣班(規定每人最少學一項,但不是免費的),一切由學校安排,無得簡學乜,學星期幾.興趣班唔係由自己的興趣來定,係米好奇怪?所以都唔知點安排其他 ...

醒目開學勳章

堅勁呀﹗

原帖由 do-re-me 於 11-9-1 17:51 發表

15歲入大學,仲叻過中狀元,光宗耀祖,揚威海外!心媽同心爸真係飲得杯落,一身鬆晒

醒目開學勳章

原帖由 awah112 於 11-9-1 22:17 發表
新加入,阿仔6歲.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 choleliu 於 11-9-2 17:54 發表
堅勁呀﹗

謝謝chole媽,chole過了2天中學生活,開心嗎 ? 好好笑,我7月初同心心說過chole (話佢skate好叻),佢問幾年班,我話升F.1。昨晚佢突然問: 唔知chole習唔習慣中學生活 我第一個反應都唔知佢原來係講你個寶貝女
但...呀女開始分配唔到時間

原帖由 awah112 於 11-9-1 22:17 發表
新加入,阿仔6歲.

歡迎加入,你係邊度學呀?

原帖由 Smiile 於 11-9-1 22:24 發表
下 ? 咁又真係唔方便喎 如果學校安排的時間撞正小朋友的興趣班,點算 ? 心心以前都有叫"acceleration class"但撞ballet所以都give up

撞時間?學校緊係要你遷就佢啦!時間都未係大問題,最大問題係學完興趣班無校車!要返工的媽媽唔知點算,就算有工人,都唔係個個住近學校
‹ 上一主題|下一主題