用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2

原帖由 小豆媽 於 11-8-30 10:49 發表
我都來報到 ! ^^
alljodesign , 你都要搵P1, 我都要搵呀, 好煩, 好唔想做porfolio

Bobo唔係同家姐讀同一間咩?

我以前都問過又一城,佢地話星期六,日私人班無位,叫我自組半私人班.我搵唔倒人自組,問佢地可唔可以幫我組,佢地又話唔得.留左名等私人班,等左2年都無搵過我!黃金時間佢地唔想開私人班,團體班先賺得多.我諗佢地平日先做私人班.

原帖由 xanax1mg 於 11-8-30 17:48 發表
小女快5歲了,初學溜冰, 大家好

Hello,歡迎你,你係邊個場學呀?個個場都有我地的腳印嫁

回覆 7# Mighty 的文章

仔仔今年初在又一城開始上初班(4人),5月左右變semi private (2人),我覺得6歲才溜冰也ok,掌握得快d。

原帖由 Radiomama 於 11-8-30 21:52 發表
仔仔今年初在又一城開始上初班(4人),5月左右變semi private (2人),我覺得6歲才溜冰也ok,掌握得快d。

我絕對同意.  
我覺得5歲學係一個合適年齡, 至少個小朋友大d, 自己保護意識強d, 又唔會發左din咁周圍gi.

我唔明why依家d家長真係要早到3歲就要佢去學花式, 真係對自己對同場人都危險.

原帖由 do-re-me 於 11-8-30 20:50 發表
我以前都問過又一城,佢地話星期六,日私人班無位,叫我自組半私人班.我搵唔倒人自組,問佢地可唔可以幫我組,佢地又話唔得.留左名等私人班,等左2年都無搵過我!黃金時間佢地唔想開私人班,團體班先賺得多.我諗佢地平日先做 ...

sure 啦 !!!!
一個私人收你$900
一個團體收你 $700 x 8
條數好come計呢 !

原帖由 do-re-me 於 11-8-30 20:47 發表

Bobo唔係同家姐讀同一間咩?

我當然係想3姊弟都同一間啦 ! 不過要interview 丫麻, 唔包一定收呀 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-8-30 20:17 發表

心心是否入大學?恭喜恭喜.唔開心的事過去了,忘記它!

係有一間我們好想佢入的學校收了她,又可以讀佢鍾意的科目,不過明顯學校對佢有期望,佢要好努力。
唔開心的事,其實要D時間,不過我相信我和爸爸的愛及支持也很重要。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 小豆媽 於 11-8-30 22:16 發表

我絕對同意.  
我覺得5歲學係一個合適年齡, 至少個小朋友大d, 自己保護意識強d, 又唔會發左din咁周圍gi.

我唔明why依家d家長真係要早到3歲就要佢去學花式, 真係對自己對同場人都危險. ...

無錯,其實太細個,對自己和同場的人都有危險,因為如果在乎識與唔識之間的人,趕不切避個小朋友,撞到佢個心都會唔開心

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 小豆媽 於 11-8-30 22:19 發表

sure 啦 !!!!
一個私人收你$900
一個團體收你 $700 x 8
條數好come計呢 !

你心水好清

YuenTung    發表於 12-1-15 15:51

原帖由 小豆媽 於 11-8-30 22:16 發表

我絕對同意.  

我唔明why依家d家長真係要早到3歲就要佢去學花式, 真係對自己對同場人都危險. ...

而家興7個月大就去學英文啦!

醒目開學勳章

睇定目標,捉住個教練問﹕請問你有無時間or可唔可以教我小朋友?

咁上下啦,要自己多加留意,隨緣﹗
原帖由 Mighty 於 11-8-30 17:28 發表
意思是要親身入去問? 我用電話問、説没有教練有時間LOR. 唔収、、、是真的無時間、還是教練選択人去教?

醒目開學勳章

原帖由 xanax1mg 於 11-8-30 17:48 發表
小女快5歲了,初學溜冰, 大家好

原帖由 babycoming 於 11-8-30 11:17 發表
新加入,我女學左3個月而已,4歲半

歡迎,你係邊個場學呀?

回覆 1# do-re-me 的文章

Chole ma,
喂,你快d解釋下咩係lock住個膊頭

原帖由 Smiile 於 11-8-30 22:45 發表

無錯,其實太細個,對自己和同場的人都有危險,因為如果在乎識與唔識之間的人,趕不切避個小朋友,撞到佢個心都會唔開心

果D青少年唔識溜, 有時為左溝女死充大頭鬼, 比佢撞親就慘. 片過對手仔真係好傷.
不過D小朋友仲狼, 有D3歲左右, 又冇大人出去陪佢, 學完叫佢自己揸個架/企鵝自己練, 我真係OMG, 我見到個細路盲中中, 驚到心都離埋, 但佢個父母只係識用i-phone影佢, 讚佢好叻, 根本唔知危險.

原帖由 do-re-me 於 11-8-30 23:39 發表

而家興7個月大就去學英文啦!

咁不如一出世就學攀石啦 !

我放左一條片, 係亞女轉1-foot spin 上FB
真係唔知點解, 轉極都唔夠圈, 又好"立", 一D速度都冇, 唔該大家指導吓 !

小豆媽, 你都忙緊做 porfolio, 你返工加埋做 porfolio, 真係幾頭痛 你會同阿仔報邊幾間學校? 我呢輪都係咁做做做阿女個 porfolio, 都好緊張.... 希望大家都搵到心儀小學

smiile, "分手"呢樣嘢講得好好, 唔開名亦係好公平! 讚  不過記得pm 我呢個8 卦媽咪 我都想可以多d 上嚟分享下阿女學溜冰嘅心得, 不過佢成日掛住行, 激屎 所以我好多時只會上嚟睇下你地講嘅嘢~ (不過齋睇我都好開心, "正能量", i like it!!  仲有 "support" 呢樣嘢!! 我好鍾意 chole 媽講嘅嘢, 正!!! )

doreme, 搵小一真係好大壓力 可能我對阿女無咩野信心, 又或者其實係對自己無信心, 總之, 仲緊張過我以前搵工.... 等我快d 攪掂晒手頭d 野(job & 慧慧 porfolio), 同suger & 晴心去溜冰 relex 下

另外, 慧慧學左溜冰差不多一年, 多謝j 嘅悉心教導   , 慧姐成功考到 beta!! 不過, 就呢一年係西九觀察, 發覺小朋友係5歲或6歲以上學溜冰會好d, 因為小朋友大d, 做動作嘅技巧會掌握得好d, 亦知自己做緊咩嘢~

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 小豆媽 於 11-8-30 23:56 發表

果D青少年唔識溜, 有時為左溝女死充大頭鬼, 比佢撞親就慘. 片過對手仔真係好傷.
不過D小朋友仲狼, 有D3歲左右, 又冇大人出去陪佢, 學完叫佢自己揸個架/企鵝自己練, 我真係OMG, 我見到個細路盲中中, 驚到心都離埋,  ...

你講得好arm,有d青少年唔識溜,自己都唔穩陣,重要拖住個女仔,個女仔又 "懶"驚尖叫(我女話好驚人在溜冰場尖叫)、個男仔向後溜,講真有時真係好驚佢地2個一齊跌------佢地ge事,但最慘撞親d細 !