用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
go

論盡溜冰2

Hello!歡迎光臨!歡迎各位新朋友舊朋友入來傾下

回覆 1# do-re-me 的文章

Chole媽,
你真係快得緊要!

醒目開學勳章

part 1:
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

等我留低條腳毛先﹗

yeah~ 有part 2, 勁!!
doreme, 我近來忙交貨比老細, 仲有要搵小一, 希望9月中可以約 sugar 溜冰  

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 alljodesign 於 11-8-30 01:56 發表
doreme, 我近來忙交貨比老細, 仲有要搵小一, 希望9月中可以約 sugar 溜冰  

Yeah...報到 ! 唔該晒do re me
我昨天都勁忙,有唔太開心事又有件勁開心事 等我做埋d呀女入學註冊手續先和大家分享
心心都想同sugar和慧慧去溜冰呀

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

大家係 <論盡溜冰2>,一起發放正能量,互相鼓勵和支持...報喜亦報憂
(1) 開心事齊齊分享 (例如轉左個好教練呀*、呀女做得好好呀...等等值得大家一起分享 )
(2) 難過事齊齊分憂
(3) 有問題大家研究
(4) 小小溫馨提示,如果是一些關於教練間敏感話題,要討論時不要開名 (而且最好已同佢無關係、分左手、還要確實他/她和現任教練沒有朋友關係包括FB)。我的理念是分左手我又無開名,講下無妨,等大家 "防範"一下 ! 如果好想講比大家知,BK還有一個好好的function --- pm
*有補充-如果轉左個好教練但舊那個又未分手喎(即係還有堂),就暫時唔好講等正式分左手先講會好d -有時唔係舊唔好 (有時jar喎,可能真係唔好架 ) 只係因為個場問題、時間問題要轉,但免得舊教練唔多開心當然未分定手唔好出聲比較好

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章

smile金句﹕(而且最好已同佢無關係、分左手、還要確實他/她和現任教練沒有朋友關係包括FB)。

CHOLE D summer溜冰course完晒,有點失落,要開學,動作穩定好多。期待長假期再勞力過,回魂返中學、讀好書,香港地,讀書永遠排第一﹗

小貼士﹕做waltz jump、loop jump...最基本既jump一定要lock 實膊頭(唔識點講,問問教練),否則到五級後所有既jump有排先跳到。唔想燒$$$$大家記得提提小朋友呀﹗

我都來報到 ! ^^
alljodesign , 你都要搵P1, 我都要搵呀, 好煩, 好唔想做porfolio

新加入,我女學左3個月而已,4歲半
[

小女剛比賽完Skate Asia 2011, 但只係得d獎牌,冇CERT冇名(張participation cert唔算),請問點樣向學校正明?

你好,小女剛剛4歲,學左9個月,你在邊個場學? 

原帖由 babycoming 於 11-8-30 11:17 發表

問緊FESTIVAL WALK D高級教練私人班、但無人有時間、請問這個CASE是否都只有等、還有其他方法?
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

醒目開學勳章

自己搵打字機打上去,你跟HK EVENT格式便可,我都係其他家長教。

原帖由 cmarcus 於 11-8-30 13:26 發表
小女剛比賽完Skate Asia 2011, 但只係得d獎牌,冇CERT冇名(張participation cert唔算),請問點樣向學校正明?

醒目開學勳章

要自己走入去問,不過唔包有教練收,但問溜冰學校一定話無﹐問左等於無問﹗

原帖由 Mighty 於 11-8-30 15:58 發表
問緊FESTIVAL WALK D高級教練私人班、但無人有時間、請問這個CASE是否都只有等、還有其他方法?

醒目開學勳章

WELLCOME!
原帖由 babycoming 於 11-8-30 11:17 發表

張cert都冇位打,有冇sample? 請指教.

原帖由 choleliu 於 11-8-30 16:32 發表
自己搵打字機打上去,你跟HK EVENT格式便可,我都係其他家長教。

意思是要親身入去問? 我用電話問、説没有教練有時間LOR. 唔収、、、是真的無時間、還是教練選択人去教?

原帖由 choleliu 於 11-8-30 11:34 發表
要自己走入去問,不過唔包有教練收,但問溜冰學校一定話無﹐問左等於無問﹗
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

醒目開學勳章

小女快5歲了,初學溜冰, 大家好

原帖由 alljodesign 於 11-8-30 01:56 發表

搵小一簡直係好煩,仲好大壓力,你要加油!

原帖由 Smiile 於 11-8-30 09:33 發表

Yeah...報到 ! 唔該晒do re me
我昨天都勁忙,有唔太開心事又有件勁開心事 等我做埋d呀女入學註冊手續先和大家分享
心心都想同sugar和慧慧去溜冰呀 ...

心心是否入大學?恭喜恭喜.唔開心的事過去了,忘記它!