用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 可惜
go

可惜

点解被刪除???

原帖由 awah112 於 11-8-26 13:43 發表
ok_ko
提示:
作者被禁止或刪除
內容自動屏蔽

王國長老

久未上來, 又一場筆戰, 最終見到的又是一堆早已被封戶的人. 簡單的說, 我們已不歡迎這些會員, 所以請他們離開.

雙兒應該發表了一些文字, 因修改我沒有看見原文.但這些文字引起了爭議. 希望沒有下次吧.

edea

ko_ok
lovely boy
Brisingr

遺憾!

永远是相隘唔好口!!!!  大家唔好有下次吧.  

原帖由 edea 於 11-8-26 14:09 發表
久未上來, 又一場筆戰, 最終見到的又是一堆早已被封戶的人. 簡單的說, 我們已不歡迎這些會員, 所以請他們離開.

雙兒應該發表了一些文字, 因修改我沒有看見原文.但這些文字引起了爭議. 希望沒有下次吧.

edea ...

不知道為何 ko_ok 跟 Brisingr 被封戶.

系咯, ko_ok 跟 Brisingr 琴日都無出過聲,反而聲大大用粗口鬧人果個無事。

原帖由 Annie123 於 11-8-26 15:03 發表

版主的意思,應該是這幾個是以往被版主 "永久封戶" 的人,今次被發現開了新戶口留言,那即使沒說甚麼,也會再被封戶。
我也不明白,為何最惡那個反而沒事。 ...

哦......那即是有前科的不論是否有犯版規都"永久封戶"了.......

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-26 14:51 發表
反而聲大大用粗口鬧人果個無事。

惡人剛剛被禁言啦。

王國長老

Brisingr = wisekid2007 = Y2kchild
ok_ko = hitbadguy
Lovely-boy = go-to-school
virjoyba = Reximum / stjoldboy
四位都係唔會再歡迎返黎既前度會員.
忽然記得應該仲有一位漏網之魚. 先去再調查.
35C9唔係唔罰, 係今朝版主先做好紀錄再交俾管理員跟進, 現禁言14天.

edea

對於一向只是 “教育政策” 版讀者的我, 看見無問題既言論於一夜間全數消失, 每次看見呢個場境, 何其失落? 何其無癮?

唉 !! 有無人會感受到我地呢類隱形網民的感受 ??

王國長老

原帖由 samuel89 於 11-8-26 15:12 發表

哦......那即是有前科的不論是否有犯版規都"永久封戶"了.......

honestly我地會case by case去決定, 有d會員會守遊戲規則, 會改進態度, 我地唔會咁絕情唔俾佢地返黎.
但有d會員唔願意守遊戲規則, 要用佢既一套上bk/ek, 為免錯配都係請佢地去第二個forum吧. 大家性格不合, 唔好勉強啦.

原帖由 HY412 於 11-8-26 15:36 發表
對於一向只是 “教育政策” 版讀者的我, 看見無問題既言論於一夜間全數消失, 每次看見呢個場境, 何其失落? 何其無癮?

唉 !! 有無人會感受到我地呢類隱形網民的感受 ?? ...

版主已經回了.....但我跟你一樣感到無問題既言論於一夜間全數消失, 每次看見呢個場境, 何其失落? 何其無癮?

我從來沒有否認過我有其他身份。但同時,我儘量避免用其它身份在同一個標題上。HITBADGUY也從來沒有被封過戶。如果ok_ko 發言真的有問題,相信不會有其他人問及。

原帖由 edea 於 11-8-26 15:34 發表
Brisingr = wisekid2007 = Y2kchild
ok_ko = hitbadguy
Lovely-boy = go-to-school
virjoyba = Reximum / stjoldboy
四位都係唔會再歡迎返黎既前度會員.
忽然記得應該仲有一位漏網之魚. 先去再調查.
35C9唔係唔罰, ...

原帖由 samuel89 於 11-8-26 15:42 發表

我跟你一樣感到無問題既言論於一夜間全數消失, 每次看見呢個場境, 何其失落? 何其無癮?  

感同身受。

說真的,今天發現ok_ko被封戶,我感覺奇怪但沒有生氣。如果這是改變不了的事情,只能想跟曾討論過的網友說再見!

Bye
ok_ko

原帖由 hitbadguy 於 11-8-26 15:43 發表
我從來沒有否認過我有其他身份。但同時,我儘量避免用其它身份在同一個標題上。HITBADGUY也從來沒有被封過戶。如果ok_ko 發言真的有問題,相信不會有其他人問及。

...

王國長老

我手上有你的分身戶口名字至少6-7個. 其實如果堅持自己言論是沒有問題的話, 何必又故弄玄虛, 一時一個戶口去發言.

你都可以看到我從來沒有圍人。我上BK1年多,有些戶口的創立,密碼都不記得。你都可以查得出來,很多都未動過。而有些戶口,設立時,我沒有把email address關上,我感覺有身份外露的可能,才建立ok_ko

如果曾被BK有原因地封戶,你把ok_ko
再封戶,我接受。但這根本不是。在BK有另一些戶口的亦大有人在。在BK規條,亦容許人有多個戶口,只是不能圍攻其他人。圍攻其他人,這點我從未做過。

我看到你對ok_ko封戶的原因確是感到有些奇怪而已。

另外,你說6-7個,有些可能是我家人的吧。
原帖由 edea 於 11-8-26 16:31 發表
我手上有你的分身戶口名字至少6-7個. 其實如果堅持自己言論是沒有問題的話, 何必又故弄玄虛, 一時一個戶口去發言.