用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 人人都收?
樓主: chungmanchung20
go

YORK 人人都收?

另外, 報名要報名費嗎? 我在它的網頁看不到報名費是多少...

回覆 81# MissMusic 的文章

係 $30  啊~~

回復 78# shirleylee_0514 的帖子

我今日打電話去問, york 小姐話有一批現正處理緊, 叫我等多 2 個星期喎.....

原帖由 fannychan88 於 11-9-4 17:02 發表

你係未In主流班? 其實我封信都無註明要.  

可能只係國際班先要.

你幾時In??

請問你是否 in 主流班 ??

原帖由 萬樂豬 於 11-9-5 22:26 發表

請問你是否 in 主流班 ??

我係用中文form填寫, 但好似無註明主流或國際班(唔記得), 可能用中文所以會當作報主流.

Why? Why? Why still choose "York"???
I really do not understand....such a crazy principal, such a diappointed acceptance rate of primary....

fannychan88

我記得係主流班一張FORM,而國際班又是另一張FORM,一張是粉紅色,一張是粉藍色的,應該唔關張FORM是中文還是英文呀。

原帖由 fannychan88 於 11-9-5 23:56 發表

我係用中文form填寫, 但好似無註明主流或國際班(唔記得), 可能用中文所以會當作報主流.

醒目開學勳章

回覆 86# Emily2009 的文章

版主按 :

在版面已作出勸喻, 不能接受人身攻擊或作出侮辱性的言詞, 此會員現禁言三天.

原帖由 iantsang 於 11-9-6 23:52 發表
版主按 :

在版面已作出勸喻, 不能接受人身攻擊或作出侮辱性的言詞, 此會員現禁言三天.

回復 87# fishballbaby 的帖子

花C奶

死火, 我完全唔記得填咗邊種顏色表格(大大話話己經填咗6,7份表), 但的確我封Interview信冇話要DVD或親子勞作, 唔通今年改制唔需要?

查到啦, 我係填藍色FORM=中英文.

我個仔係報12年主流k1,係12/09超細b,8月20已聽簡介會,9月17下午面試,希望成功啦,未收到信既唔使驚,校長係簡介會話仲有10幾批申請處理緊,佢話個個 都會見

回覆 92# stanley4447 的文章

聽你咁講, 咪有好多競爭對手.....好驚入唔到 york 呀

冇辦法,我個仔而家咁細個,想教都唔會夠時間,唯有望佢面試時開開心心就ok,我都好想佢入到,神自然會有安排,唔好俾太大壓力仔女同自己呀,希望大家都入到啦

回覆 94# stanley4447 的文章

嗯嗯~~希望有機會下年做同學仔啦~~

fanny

其實可以交兩份form,所以如果你想報國際班,可以現在再寄去呀!

原帖由 fannychan88 於 11-9-7 20:41 發表
查到啦, 我係填藍色FORM=中英文.

咦, 點解我個次打去問, 個小姐話我填一份 form 就 ok 既 ??? 等我只係填左國際班添......

回復 55# 萬樂豬 的帖子

hi! 你好呀!
我囡囡是讀國際班的,車費來回是$980,單程是$680,至於荔枝角我就唔太清楚啦!我諗九龍區會再平d既,我囡囡是讀N1的,york的N1=K1;L2=K2;U3=K3。

咁粉紅色form 呢, 因為我報pn, 只可填可填粉紅色form. 咁即係咩班?

我個仔讀緊k1主流班, 所以我會比較清楚主流班嘅資料:

International Stream: 外藉老師做班主班, 上課語言主要係英文或普通話.

English & Chinese Stream: 中文老師做班主班, 上課語言主要係廣東話, 另外每天有20分鐘外藉老師上堂.

如以上資料不正確, 請大家幫忙更正/補充.

原帖由 MissMusic 於 11-9-5 20:57 發表
想請問York International Kindergarten  和York English & Chinese Kindergarten 有甚麼分別?

中英文的教學時間和班主任、師生比例等方面, 兩者有何分別? 大家有沒有資料? THANKS! ...