用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 人人都收?
樓主: chungmanchung20
go

YORK 人人都收?

原帖由 loveannis 於 11-10-6 23:52 發表
呵呵,估唔到咁細個就要開始排名次,我記得而家有D名校小學都開始廢除名次呢樣野,只系比grade,但我都系覺得有名次會好D,起碼知道自己小朋友既能力去到邊。 ...
唔駛太認真睇個名次,小朋友啫,只係頭三名會有頒獎典禮攞隻獎杯仔咁,當係小小鼓勵,隻獎杯仔好得意架,刻晒名,又有得企响頒獎台同校長影相,啲相他朝有曰有機做portfolio封面都幾好架!

回復 3# loveannis 的帖子

請問你係IN PN OR N1 國際定主流呀?

回復 203# kylielauhk 的帖子

請問你你apply k1 or pn?

11,12月細B未有interview date?
打過去學校問話11月先通知,唉!

回復 196# careysum 的帖子

是否reject就唔會收到信?你打去問就講你知唔收?

我有個朋友in完都無收,   聽她說今年好多人競爭,面試嗰日超多人
,現在唯有再考其他學校

面試果日真係好多好多人呀!我果個係0912超細B,我上個月已經IN左K1,已經收埋取錄信下年入讀佢地上午校K1喇!不過,佢地D問題對我21個月人仔嚟講,都算幾深呀!

My friend just told me she received a phone call from York which accepting her daughter pm class of pre-n from coming Nov, now she is more relief as York had confirmed her for K1 already
Her daughter is 0910 baby!

回覆 2# careysum 的文章

請問係邊日面試架? 咁快收到通知你已取錄, 你係IN K1主流定國際班呀?

HAHA, 點解個標題咁攪笑GE, 如果YORK真係人人都收, 我地D媽媽唔洗咁辛若搵學校比D仔女啦~

回復 210# shirleylee_0514 的帖子

in 9月17日主流班

原帖由 happyfather455 於 11-10-16 16:31 發表
York 是不是教會背景?

of course not

有無媽媽24/9 in仲未收到取錄通知呀?

唉, 我對york的admin有d失望。我之前收左信8月in, 佢就打黎話細仔要遲d。我見仲未有通知,9月10月都打過電話去問。每次都叫我留電話但無人覆。直到今日我再打去,佢就係電話到俾個時間我,連interview letter都唔寄啦,叫我用反舊個封。我估唔係打去問佢應該會miss左我個仔個interview啦