用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道 vs. 聖保祿天主教小學(跑馬地)
go

播道 vs. 聖保祿天主教小學(跑馬地) [複製鏈接]

播道 vs. 聖保祿天主教小學(跑馬地)
你地會點揀? 請俾啲意見。Thanks!
   0    0    0    0

of course 聖保祿天主教小學(跑馬地)....
個人覺得兩間無得比囉......

Same as you.

原帖由 TIGERBAMA 於 11-8-26 10:28 發表
of course 聖保祿天主教小學(跑馬地)....
個人覺得兩間無得比囉......

of course ST.PAUL is much better than the other one, for I was graduated from this primary and the secondary school. Besides,my son and I went to the interview of Evangel before but the teacher gave us a very bad impression.

St. Paul

醒目開學勳章

原帖由 brian_cheng 於 11-8-26 17:41 發表
聖保祿超哂班

<link_deleted>

人地講緊聖保祿天主教, 而吾係聖保祿天主教小學
CONVENT 係 銅鑼灣私校
而另一間係HAPPY VALLEY 津校

兩間 ST PAUL, 我個人覺得, CONVENT 成績會好過HAPPY VALLEY 果一間

但如果樓主兩間比, 我就會揀ST PAUL (HAPPY VALLEY)

我會選聖保祿天主教小學(跑馬地), 請問有沒有校車由Tseung Kwan O 到跑馬地

兩間學校好唔同。
播道 : 小朋友會讀得輕鬆 舒服 開心, 家長唔會有壓力, 如果我要返工, 當然首選 EC, 聽聞去年好多人爭, 若被取錄, 真的要感恩。仲係英文小學, 我估個個小朋友都係流利英語。
聖保祿天主教小學(跑馬地) = 歷史久的傳統名校, 隔離中學又係名津校

樓主, 視乎你自己的精神能力吧, 如果我是全職媽媽, 我當然選聖保祿天主教小學 。

原帖由 OpheliaMama 於 11-8-25 22:08 發表
播道 vs. 聖保祿天主教小學(跑馬地)
你地會點揀? 請俾啲意見。Thanks!

原帖由 chumamma 於 11-8-28 00:40 發表
兩間學校好唔同。
播道 : 小朋友會讀得輕鬆 舒服 開心, 家長唔會有壓力, 如果我要返工, 當然首選 EC, 聽聞去年好多人爭, 若被取錄, 真的要感恩。仲係英文小學, 我估個個小朋友都係流利英語。
聖保祿天主教小學(跑馬 ...

天主教聖保祿真係幾深,真係需要家長強大支援。

原帖由 CrabPincers 於 11-8-26 18:54 發表

人地講緊聖保祿天主教, 而吾係聖保祿天主教小學
CONVENT 係 銅鑼灣私校
而另一間係HAPPY VALLEY 津校

兩間 ST PAUL, 我個人覺得, CONVENT 成績會好過HAPPY VALLEY 果一間

但如果樓主兩間比, 我就會揀ST PAUL (HAP ...

yes, same bad feeling, esp is office staff

原帖由 媽媽仔仔 於 11-8-26 11:01 發表
of course ST.PAUL is much better than the other one, for I was graduated from this primary and the secondary school. Besides,my son and I went to the interview of Evangel before but the teacher gave u ...

yes, around $1600 per mth

原帖由 chloe0716 於 11-8-27 09:27 發表
我會選聖保祿天主教小學(跑馬地), 請問有沒有校車由Tseung Kwan O 到跑馬地
‹ 上一主題|下一主題