用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖馬可小學 聖馬可小學各方面 好不好!急救!!!!
go

聖馬可小學各方面 好不好!急救!!!! [複製鏈接]

:idea: :idea: :idea: 本人想轉往聖馬可小學就讀4年級, 請問此校如何?
1) 我兒子考完其入學試, 唔見到校長, 連主任亦不見,
只是電話通知我交費用? 我的兒子成績結果唔知?
但其他學校有見面,有告知成績如何, 你若不佳, 亦告訴我。
2) 請有主持及關人仕幫忙比意見!
3) 我去過簡介會,見到現時女校長很好, 但可能說話時有些緊張,應該是天生的, 所以有些家長誤解她有問題!但學校的投射機好譅有問題,為何不弄好?

謝!謝!
Judy so
   1    0    0    0

因學校多方面都做緊改善工程的關係...未有時間去理掛...
之前小朋友都派左去呢間...但我自己本身就唔係好鐘意...所以幫小朋友轉左去柴米...

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

唔建議去呀!! 因為佢地最大問題係...收生不足, 11年先收到10個小一生乍, 老師教到無咩 mood~~ 小一生無測/考, 功課少, 真係怕升中後唔習慣 (我老公老死個仔入左去讀, 佢地驚慌中, 真係怕殺校)

原來你小朋友小四, 咁就真係唔知啦!! 因為小四都係收得一班, 要留意老師仲有無心機去教; 因為好多老師都怕殺校, 又或者一個老師身兼幾科既老師 (未必係老師專長學科)

佢地全校得8班, 一至五都係得一班, 六年級就有三班 (即像中係六年級學生入小一時, 係未同中學斷龍的); 老師連校長得15個人

收生不足, 就經費不夠, 資源同時唔夠, 要留意一下
‹ 上一主題|下一主題