用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2011-2012 P3 繼續Talk

我呢幾日番工, 都見到有個別小朋友番學校(唔係一年級), 唔知有咩攪呢?

原帖由 angelmokco 於 11-8-26 10:39 發表
我呢幾日番工, 都見到有個別小朋友番學校(唔係一年級), 唔知有咩攪呢?

會唔會學樂器呀? 今個星期六朝阿囡都要開始返低詩喇!

返學校學樂器呀! 由於7月份學校進行維修, 加上有某些樂器老師在8月初放假, 於是老師安排在平日抽多一些時間惡補吓 !!

原帖由 angelmokco 於 11-8-26 10:39 發表
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

OIC, 我仲以為開始要番學我唔知tim, thanks!
過2日就要番學啦, 又要早起身, 我仲好enjoy日日訓到8:00先起床的日子呀!!!!!

醒目開學勳章

原帖由 angelmokco 於 11-8-30 10:29 發表
OIC, 我仲以為開始要番學我唔知tim, thanks!
過2日就要番學啦, 又要早起身, 我仲好enjoy日日訓到8:00先起床的日子呀!!!!!

我女日日都9點先起身, 仲有2日就要番學. 9月1日番學, 懇定烏下烏下.

找不到之前的通告, 想問吓舊生9月1日星期四幾點放學???
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]

放12点

原帖由 paltiBB 於 11-8-31 09:41 發表
找不到之前的通告, 想問吓舊生9月1日星期四幾點放學???

好似去到9月9日, 12日回復正常 :)
原帖由 Linki 於 11-8-31 10:34 發表
放12点
我的肺腑是你所造的;我在母腹中,你已覆庇我。我要稱謝你,因我受造,奇妙可畏;你的作為奇妙,這是我心深知道的。我在暗中受造,在地的深處被聯絡;那時,我的形體並不向你隱藏。我未成形的體質,你的眼早已看見了;你所定的日子,我尚未度一日,你都寫在你的冊上了。(詩139:13-16)

舊生 7/9 號就正常放學, 即2:40pm

原帖由 SuggieC 於 11-8-31 10:59 發表
好似去到9月9日, 12日回復正常 :)

Linki, 唔該晒你斗正
原帖由 Linki 於 11-8-31 14:37 發表
舊生 7/9 號就正常放學, 即2:40pm
我的肺腑是你所造的;我在母腹中,你已覆庇我。我要稱謝你,因我受造,奇妙可畏;你的作為奇妙,這是我心深知道的。我在暗中受造,在地的深處被聯絡;那時,我的形體並不向你隱藏。我未成形的體質,你的眼早已看見了;你所定的日子,我尚未度一日,你都寫在你的冊上了。(詩139:13-16)

開學喇! 祝各位小朋友今學年精精靈靈開開心心勤勤力力過小三生活! 家長們就繼續努力迎接每天的新挑戰!!!!

大家咁話, add oil, add oil, add oil

原帖由 曦彤媽媽 於 11-9-1 09:09 發表
開學喇! 祝各位小朋友今學年精精靈靈開開心心勤勤力力過小三生活! 家長們就繼續努力迎接每天的新挑戰!!!!

原帖由 Linki 於 11-9-1 09:21 發表
大家咁話, add oil, add oil, add oil

阿女好開心呀! 佢4個 friend都咁橋都同佢坐埋一枱. 另外佢地個班主住放緊產假要中秋後先返呀! 數學就周SIR教, 中文就班主任教, 其他科佢都未知.
你地點呀? 小朋友開心嗎? 另外, 阿女話我知C班班主任好好人嫁! 係阿女2年級數學老師.

係吖, Miss Chan
小姐話佢哋一行倆個倆個敢坐wor

原帖由 曦彤媽媽 於 11-9-2 09:16 發表

阿女好開心呀! 佢4個 friend都咁橋都同佢坐埋一枱. 另外佢地個班主住放緊產假要中秋後先返呀! 數學就周SIR教, 中文就班主任教, 其他科佢都未知.
你地點呀? 小朋友開心嗎? 另外, 阿女話我知C班班主任好好人嫁! 係阿 ...

小姐話班主任陳老師可以比佢地用原子筆寫手冊wor
又要同佢哋去買d可以擦gei原子筆la, 如果5係本手冊穿晒lone都未寫晒吖

原帖由 Linki 於 11-9-2 09:35 發表
係吖, Miss Chan
小姐話佢哋一行倆個倆個敢坐wor

醒目開學勳章

我女就比佢激死, 番學仲發緊夢, 琴晚先黎問要帶咩野番學. 比我同老公鬧到佢七彩. 上堂唔係你上嫁咩, 竟然問番我明天要帶嘜野, 佢諗下諗下先記得好似要帶聖經及詩歌集, 另外, 中英數書全部帶晒 (佢驚帶溜, 所以全部帶晒), 真係比佢激死.

原帖由 Linki 於 11-9-2 09:53 發表
小姐話班主任陳老師可以比佢地用原子筆寫手冊wor
又要同佢哋去買d可以擦gei原子筆la, 如果5係本手冊穿晒lone都未寫晒吖

阿女又話唔like擦gei原子筆, 我都唔知佢點, 問清楚先.

原帖由 raikkonen 於 11-9-2 11:58 發表
我女就比佢激死, 番學仲發緊夢, 琴晚先黎問要帶咩野番學. 比我同老公鬧到佢七彩. 上堂唔係你上嫁咩, 竟然問番我明天要帶嘜野, 佢諗下諗下先記得好似要帶聖經及詩歌集, 另外, 中英數書全部帶晒 (佢驚帶溜, ...

佢只係帶左聖經, 詩歌集, 手冊, 圖書, 15份通告. 書佢話唔洗帶住wor!

尋日手冊寫得好清楚吖

原帖由 曦彤媽媽 於 11-9-2 12:02 發表

佢只係帶左聖經, 詩歌集, 手冊, 圖書, 15份通告. 書佢話唔洗帶住wor!

小兒有幸今年入了管樂. 今天老師派了練習時間表, 想問吓各位家長知唔知練習當天由下午2時半開始練到晚上7時多?? 我猜4時後有休息時間, 我仔是坐校車,  請問知唔知校車如何安排???

練習時間: 14:30-16:00 & 16:50-19:15