用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2011/12 K2M
樓主: MelodyLeung11
go

2011/12 K2M

Bernice星期五一放學就拿個燈籠唱,有動作配合的.
八月十五 是中秋
看看月亮 玩花燈

佢仲話老師教中秋節的野, 如食月餅, 有蛋黃, 食芋仔...
仲話唔可以在地上玩candle, 佢話police會來的, 唔知佢係咪想講煲"立"危險或是其他的野呢?

仲有唔知有無記錯, 好似星期二默英文, 星期三中文.

原帖由 toto510 於 11-9-9 20:54 發表
今日阿仔話有首中秋節歌唱俾我聽,只係記得要拍手唱,八月十五中秋節.......乜都唔記得嘞 ,有無同學仔記得呀??

原來係咁.等我問下佢先. thanks.
係呀,星期一,四數學, 二係英文,三係中文.
我諗全級一樣.

哎呀! 咁係咪今個星期已經默左書喇?
SUM SUM(Wing Sum)番屋企係唔會講我地知佢响學校做咩架.......

請問大家第一本功課簿寫個"A"字, 是否不用寫哂全版, 因為SUM SUM係都話老師叫佢寫兩行 ........

我都報吓到先。

1. Toto
2.Bernice
3.Yeung Yeung
4.Wing Sum
5.樂樂
6. Chloe (善如)
mamyf

好耐無上黎. 我諗數學算唔算默左書啦. 我見個張紙後面寫左d題目, 阿仔話老師叫佢地唔好話俾人睇, 又唔好話俾人知.自己做.

上個星期開始有普通話堂嘞.係余老師.阿仔好開心,話有個咩轉轉轉,佢地可以係個位度跳舞.

佢仲話遲D可以去電腦室,不過要登記.

請問有本中文簿係用來做什麼架? 日日都放在書包既??
mamyf

係咪星星簿呀?要溫習架,用足一年wo

咁佢使唔使寫字落去架?  我見第一板寫咗啲字既?
mamyf

Hello,
Emily this year is in K2M.

本簿係學校寫返黎架, 好似本DAIRY一樣,記左學左既野.

我見FORUM有開左K2 FACEBOOK, 仲有位好熱心既家長籌備緊BBQ呀.你地去唔去呀, 大家見下面啦.