用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 嘉諾撒聖家書院交流區
樓主: 傻妹
go

嘉諾撒聖家書院交流區   [複製鏈接]

本來尋日Math Quiz 架, 不過唔知會唔會今日定幾時補測.

係呢, 你亞女終於揀了什麼課外活動同樂器?我亞女就係harp, 不過要星期六返, 我本來希望最好唔好係星期六, 因佢下午要學琴, 不過算啦. 課外活動就參加了health club, 我問佢學校有health club 咩? 因給家長的課外活動 list沒有, 佢話唔知喎.

亞囡星期二數學quiz左,佢都無同我講呢.唔知咩成績lu.

亞女入左星期五既豎琴.其他未知得唔得(JPC 同 PATHS).  無JOIN其他了!

原帖由 Natronma 於 11-9-30 13:59 發表
本來尋日Math Quiz 架, 不過唔知會唔會今日定幾時補測.

係呢, 你亞女終於揀了什麼課外活動同樂器?我亞女就係harp, 不過要星期六返, 我本來希望最好唔好係星期六, 因佢下午要學琴, 不過算啦. 課外活動就參加了health ...

今日有個家長話有課後既補習班(唔係大姐姐計劃),係由老師揀學生既,數學班巳開始左,你地有無聽過呢?我就一路只係聽到有大姐姐計劃,無聽到呢個補習班.一頭濛水!

Hello 各位媽媽,
我阿女都係1A班,九龍塘聖家升上來,請多多聯繫。

傻妹,我阿女話佢有時會同你囡囡一起小息。

歡迎,我地有幾個媽咪用EMAIL 聯絡,你想一齊傾下就PM你個EMAIL 俾我啦.

仲有,你知我女係邊個? 你囡囡咩名呀?

原帖由 Little123 於 11-10-14 23:05 發表
Hello 各位媽媽,
我阿女都係1A班,九龍塘聖家升上來,請多多聯繫。

傻妹,我阿女話佢有時會同你囡囡一起小息。

回復 1# 傻妹 的帖子

Please check pm.

Thanks, 咁sat你坐邊個位?睇下我有無印象先.

原帖由 傻妹 於 11-10-17 14:58 發表
Thanks, 咁sat你坐邊個位?睇下我有無印象先.

我坐係門口數起第二行第四個位。

我行去璧佈時應該經過你身邊啦   
原帖由 Little123 於 11-10-19 00:33 發表

我坐係門口數起第二行第四個位。

Test Period

Can anyone tell me the autual time of finishing test lesson everyday during this week? i.e. when aftershcool?

It's 10am, why you don't know?

原帖由 hksarparent 於 11-10-31 19:58 發表
Can anyone tell me the autual time of finishing test lesson everyday during this week? i.e. when aftershcool?

Can anyone tell me what time will finish exam? 10:00 or 10:30 or 11:00?? Thanks

各位聖家媽咪:
我女今年小六,想問下大家覺得中學生活會唔會好難適應?亞女都係小學部,係咪好多同學都會直上,課程、功課、測考會唔會好難應付?亞女本身英文較弱,我都有d擔心佢上英中會唔會唔掂,老師上堂係唔係全英?唔掂的話,學校支援足唔足?還有,仲有無媽咪記得自行時的面試模式?係全英文面試嗎?唔好意思,因就遞自行表,想了解多些,謝謝

回復 simsim 的帖子

May I know what HFCC is strong at with better public exam results? Science, Arts or Commerce ? Thanks.

我也想知道

回覆:嘉諾撒聖家書院交流區

收到派位結果,升回書院,在這裏同大家打聲招呼先,多多指教啊

星期六已立即要上暑期班了, 很快啊, 看了通告, 為何學校要收$1000注冊費呢?
是否為防止家長註冊後走去其他學校呢?

回復 id00288 的帖子

恭喜你呀.我記得果$1000好似係暑期班費用因為係外藉老師教,唔知有無記錯呢....嘻嘻

回覆:傻妹 的帖子

你好啊!細女請况如何呢?多謝謝你回覆,我哋未派位前已交了$850暑期班费用,所以先会這樣想,都要交咗先!

請問大家聖家上學and放學時間,有無夏令
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊