用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望 Vs 宣道
go

德望 Vs 宣道

小女已得德望收讀K1,今天卻收到宣道來電說K1有位, 不知如何取捨。
url=http://lilypie.com][/url]

如果係你會揀邊間呢?
url=http://lilypie.com][/url]

基督教 vs 天主教
男女校 vs 女校
有學卷 vs 無學卷
仲有宣幼上宣小既%低過德望好多, 你想要d乜?

如果經濟許可, 揀德望安心好多, 再上德望中學成績好. 否則揀宣幼, 考小學撹一次, 考中學再撹多一次, 一關難過一關.

同意樓上
有得揀既會揀德望
除左德望一條龍外
佢地普遍資源都會好過其他學校
尤其幼稚園

good hope

GOOD HOPE名聲好似較皆. 小學難入. 如k1已收, 其實只要keep住成績, 上小應唔難. 總好過要再去玩扣門呀..過關咁.

我女讀緊GH,今年升K2,我 VOTE GH一票
[

I really think that good hope is a good school. But do you all think it is a problem for the daughter to study in the girl school for 15 years?

你住邊區?咁細個小朋友番學近學校會好d。德望就可直升小學,唔洗再煩,好似差不多都可以升到。但學校仍有很多進步的空間,,特別是課程,畢竟都係重辦不久。至於資源方面,ok la,間間學校都差不多。不過,老師方面,很多都較年輕,無咩經驗!!
PS:校監超好人,佢好重視家長的想法及感受。

唔係呀,我女K1的班主任好有經驗呀 VERY GOOD呀 全班家長都讚架喎
[