用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 嘉諾撒聖家VS嘉諾撒聖家(九龍塘)
go

嘉諾撒聖家VS嘉諾撒聖家(九龍塘)

我都想知,大家幫幫手!

Kowloon Tong is better, because they've secondary school.

你都幾好笑, 唔識就唔好講啦

原帖由 dahchonghong 於 11-8-11 08:51 發表
Kowloon Tong is better, because they've secondary school.
speechless.........

you are sick, did you open the secordary school then
hate ppl when they not familiar but still need to say something!

原帖由 dahchonghong 於 11-8-11 08:51 發表
Jolin

以我所知, 聖家中學部係同時收兩間聖家小學既學生,  不過不是全部收曬.

I vote new school campus.

I vote Kownloon Tong because very good principle even I give up to go to another school.

sorry, typing wrong. Should be Kowloon City.

我識個家長上月叩門入到九龍城聖家,對校長評價好好,有禮貌及愛心。
佢地手揸真光及另一間41網津校都唔讀,佢有去九龍塘聖家考筆試,話九龍城較warm。

小女都是上月叩門入到九龍城聖家,面試時校長態度很友善,談吐溫文有禮,我們很開心女兒能夠入讀這所學校,因有一位很有愛心的校長!

兩間都是九龍城舊校舍分拆出來的, 上午校搬去嘉諾撒聖家(九龍塘), 下午校留在九龍城; 中學會按成績收小學畢業生的!

PS: 我是中小學的舊生

請問兩所教學方式有什麼不同?
九龍城校舍比較舊, 九龍塘校舍新. 所以大多數都會先選九龍塘果間. 九龍城會否重建或搬新校舍?

請問舊生是上午班, 是否申請九龍城/九龍塘都係有20分呢?
Thanks!

回覆 1# Kaw0307 的文章

我都想知呀,我都係上午校舊生。

九龍塘聖家即係以前既上午校, 有興趣可以參加校友會

唔知得15分有冇機會入到呢

請問兩間的上課和教學模式是否一樣? 是否都係大班?