用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田救世軍
go

沙田救世軍

請問有無人試過沙田禾輋或乙明嘅救世軍n班同幼稚園?唔知好唔好?謝!

我只係知呢兩間都超爆,原來一出世已經要交申請表,好誇張

你個bb排第幾名呀?好似話排得前不用in的

真的要甘早嗎?

救世軍係唔駛in的, 所謂的interview只係見見面, 校長同家長講吓學校情況, 係輪先後的。我大囡11月生日, 老公神咁早撲出油麻地攞出世紙, 即刻報都要排80+(禾輋)及90+(乙明), 所以N2插班。

BTW, only for information, 禾輋救世軍以前好出名, 因為有international kindergarten feel。近一兩年轉了新校長, 校長外型真係好似師奶, 又長氣, 不過, 學校發展得好唔錯, 好多新idea, 老師好有心機, 對小朋友好好, 嬸嬸煮嘢好香。剛剛去完結業禮, N3小朋友表演普通話朗讀, 發音幾okay, N4小朋友表演英語話劇, 英文發音嚇死人, 仲準過我。雖然話上得台俾你睇一定係最好果班, 但一般兩文三語都無問題, 雖然唔會死谷, 但小朋友都自然掌握學習方法。