用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有沒有荃灣去東涌協康保母車介紹,很煩惱 ...
go

有沒有荃灣去東涌協康保母車介紹,很煩惱 [複製鏈接]

仔仔應會9月返東涌S位,但我兩公婆要返工,我可湊反學,但放學真頭痛,姐姐話唔識搭車(我自己都唔放心,因為姐姐試過同我仔擋失路兼搭錯車及唔知去左邊同電話無電,流浪3個鐘,最慘係個地方我成日同佢去,佢只係話平時無睇路,最後由一乘客發現打比我先知),所以我一定一定要搵倒人接佢放學,最多比多D車費,請問有無有關資料,謝!
   0    0    0    0

原帖由 cksy_bb 於 11-8-8 21:43 發表
仔仔應會9月返東涌S位,但我兩公婆要返工,我可湊反學,但放學真頭痛,姐姐話唔識搭車(我自己都唔放心,因為姐姐試過同我仔擋失路兼搭錯車及唔知去左邊同電話無電,流浪3個鐘,最慘係個地方我成日同佢去,佢只係話平時無睇路 ...

應該唔會有,因是需求問題。不過佢地有校巴可以係東涌地鐵站上落車,一個月都係比100蚊,仲平過姐姐自己轉車,但是地鐵站係頭站,要8:20上車。

不過荃灣應該E31放便d,到總站落車就得,唔難去喎。

我都係入左東涌,點解咁遲才開學?很遲才收到通知嗎?

autunmbb,
原來你小朋友番東涌呀?佢番左一星期暑期班,係咪今日正式番S喇?情況點呢?
另外,你話8:20頭車?係咪打錯左呀?八下!
因為我今日知道左,仔仔要7:45上車呀!好早呀.....坐成個鐘先番到學校.

原帖由 BeBe媽媽 於 11-8-8 23:23 發表
autunmbb,
原來你小朋友番東涌呀?佢番左一星期暑期班,係咪今日正式番S喇?情況點呢?
另外,你話8:20頭車?係咪打錯左呀?八下!
因為我今日知道左,仔仔要7:45上車呀!好早呀.....坐成個鐘先番到學校. ...

無打錯,東涌區內相對細,佢地都係去附近幾個私人屋苑同地鐵站,有d媽咪係清衣,南大嶼過來都要轉車。

我個仔過去一年都有參加那邊的活動,適應無問題。so far so good la.

pipi331,
你仔要8點上車?咁你而家係咪決定自己(工人)帶番學呀?
‹ 上一主題|下一主題