用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 患有發展遲緩和癲癇的仔仔時常發燒, 很擔心呀! 唉! ...
go

患有發展遲緩和癲癇的仔仔時常發燒, 很擔心呀! 唉!

患有發展遲緩和癲癇的仔仔時常發燒, 很擔心呀! 唉!

醫生有冇咩建議?其實您可以多帶佢去公園打波,跑下步,吸收下陽光同新鮮空氣,每日食維他命c糖,咁對佢身體應該會好d.

仔仔2歲啦, 佢成日頭暈,  勉強可以自己坐, 但未識企, 更未識行...

你可以同仔仔去睇下DR KU 即顧小培,佢唔係醫生,但係細胞學,佢有編文章講\"同你仔仔\"情況,幾好架,如有須要打比我,我唔係SALES,只是見倒你小朋友情況,想同你打氣,,我唔係好叻,我仔是自閉,都中度,可以同你分擔下,當認識個朋友"我是過來人,向你說,我在迷途中給自己打氣,就是被我撞到僬頭爛額,終於....我找到了奇蹟,我仔仔是中度自閉,沒有醫好的方法,我知還要努力給他無數奇蹟..... ~

請問顧小培是怎樣治療呢, 想跟你詳談, 阿女2歲剛剛可以行, 但左手仍少活動, 傾傾分享吓你的宝貴經驗, PM电联, chlohong 唔介意嘅話, 一齊傾傾啊 !

原帖由 cksy_bb 於 11-8-10 00:01 發表
你可以同仔仔去睇下DR KU 即顧小培,佢唔係醫生,但係細胞學,佢有編文章講\"同你仔仔\"情況,幾好架,如有須要打比我,我唔係SALES,只是見倒你小朋友情況,想同你打氣,,我唔係好叻,我仔是自閉,都中度,可以同你分擔下,當認 ...

我bb都係癲癇, 最近有睇顧小培, 佢開o左蘋果同乙酼xx(唔記得o左個名), 睇左兩次食o左差唔多兩樽都冇咩用... 有次仲比平時抽多o左, 我即刻唔敢比佢食, 驚同佢有關, 不過其實可能唔關佢事o既~~~

原帖由 chlohong 於 11-8-8 21:40 發表
仔仔2歲啦, 佢成日頭暈,  勉強可以自己坐, 但未識企, 更未識行...

點解你知佢頭暈o既??

我仔未識自己企, 我地會比佢坐係膠地墊上玩. 佢先會眼眨眨, 然後佢好似要暈咁, 個頭向後, 成個人向後跌, 1-2秒後佢會醒, 好唔開心好驚咁EE牙牙... 我地叫此情況做頭暈.

佢已經每日食3種藥, 但此情況仍未受控, 另外佢亦有手腳抽筋, 見佢咁辛苦覺得好耐咎,

Pigloma,
請問你BB頭仔"後尾怎"是否比"額頭"溫度
更熱? 我仔佢係, 唔知係唔係因為咁, 所以佢成日發燒...

原帖由 chlohong 於 11-8-12 01:22 發表
我仔未識自己企, 我地會比佢坐係膠地墊上玩. 佢先會眼眨眨, 然後佢好似要暈咁, 個頭向後, 成個人向後跌, 1-2秒後佢會醒, 好唔開心好驚咁EE牙牙... 我地叫此情況做頭暈.

佢已經每日食3種藥, 但此情況仍未受控, 另外 ...

其實佢咁o既情況係咪一d小抽筋o黎o架? 有冇同醫生講呀?
chlohong, 你唔好內疚啦! 都唔關你事, bb咁樣你都唔想o既, 你比任何一個人都心痛呢, 仲要自責, 會好辛苦好傷身!! 加油呀, 相信奇蹟, 用愛去扶助你bb啊~~~

原帖由 chlohong 於 11-8-12 01:27 發表
Pigloma,
請問你BB頭仔"後尾怎"是否比"額頭"溫度
更熱? 我仔佢係, 唔知係唔係因為咁, 所以佢成日發燒...

我又唔覺bb後尾枕同額頭温度有唔同呀! 不過佢都係好易發燒o架, 尤其係抽筋抽得多之後~~
問過醫生, 佢話bb腦入面控制體温o既唔知邊度差d, 所以身體調節得唔好, 就會容易發燒啊~~~