用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教鑽石山附近有無幼兒園或者playgroup呢? ...
go

請教鑽石山附近有無幼兒園或者playgroup呢? [複製鏈接]

BB就兩歲,想幫囡囡安排一下,唔知有無一些playgroup係星期六呢?因為想自己帶佢去,我住係鑽石山,附近地區都ok架,坐地鐵幾個站都可以啊。
另外想請教有無一些幼兒園係鑽石山區附近又幾好的呢?
謝謝,十分感激

0    0    0    0

playgroup 響哩區真係十分貧乏,九龍塘有幾間但唔近mtr .新蒲崗有兩間,一間叫Artisland,一間叫learnwithfunplaygroup. 你可以check check.

幼兒園半日的有路德會沙崙堂,另外全曰的有張祝珊和保良局幾間,你要再search 下!

鑽石山有2間全日制幼兒園,你可以參考下
1. 基督教宣道會富山幼兒學校
九龍蒲崗村道富山?富信樓地庫1層1-6號
http://hk.centamap.com/gi/iinfop ... statePage_Community
2. 香港基督教女青年會彩雲幼兒學校
九龍彩雲?銀河樓地下109-114號
http://hk.centamap.com/gi/iinfop ... statePage_Community

請問介有無人知呀?? thx!!!

to kln tong is not too far jee ... to kln tong la

九龍塘有邊問playgroup好呢?但我只可以星期六或者日先可以自己帶囡囡去啊...

荷里活广场1楼有Playgroup

荷里活果間叫johnwing, 我之前都想報名, 但johnwing 叫我留電話, 話夠人數先開班, 黃大仙果間johnwing 我都有留電話, 但一直無覆過, 我親身去過問, 打電話都try 過, 我覺得johnwing d service 麻麻囉, 後尾報左將軍澳其他playgroup~

回覆 8# leungcnine 的文章

睇黎我地係街坊喎,我都問過John Wing,留左電話,不過一直冇覆到我,我都覺得麻麻地~~

D區真係冇乜Playgroup,我有報九龍塘\灣幼稚園的Playgroup,不過未必適合二歲小朋友,weekend就會去遠d(尖沙咀/佐敦)的 Playgroup,選擇多好多

‹ 上一主題|下一主題