用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兒童成長書桌
go

兒童成長書桌 [複製鏈接]

Any sharing?  小女近視加深好快,想找一張為兒童做的書桌,請分享.  Thanks!
   0    0    0    0

近視同書桌有什麼關係呀?

我以為係玩iphone,ipad,電腦遊戲,睇電視令到有近視.

現在張桌係大人用的, 桌與眼的距離短了,所以近視深了.

原帖由 talknwrite 於 11-8-6 13:33 發表
近視同書桌有什麼關係呀?

我以為係玩iphone,ipad,電腦遊戲,睇電視令到有近視.

IKEA 有得自己配書枱面加枱腳,我地揀咗D可以較高低嘅腳;或者配張可以較高度嘅櫈都得喎。

我D細路鍾意睇書,所以另外有張可以較斜枱面嘅枱仔,對條頸好D。IKEA / Jusco 都有。

醒目開學勳章

我之前dowload左一篇文章有關怎樣才是合適閱讀書桌比例, 內容有教怎樣計出書桌/坐椅/身高的最理想配答的高度, 你可從中再計算高度.
(
download下來, 已沒有原來的website) 有興趣留email.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

我有興趣呀,tks
[email protected]

I am interested, please email me at [email protected].
Many thanks

Dear Violet 987
May I have a copy? [email protected]
Thanks!

原帖由 violet987 於 11-8-9 04:55 PM 發表
我之前dowload左一篇文章有關怎樣才是合適閱讀書桌比例, 內容有教怎樣計出書桌/坐椅/身高的最理想配答的高度, 你可從中再計算高度.
(因download下來, 已沒有原來的website) 有興趣留email. ...

醒目開學勳章

please check email
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

回覆 3# vhunghk 的文章

你俾個pillow佢又好, 俾啲書佢坐又好, 總之攪到佢對眼同桌面距離有一尺咪得囉.

醒目開學勳章

希望收到的媽咪收到覺得有用, 比少少反應. 因唔想自己浪費時間做多餘時.

我都想要,可否PM 我呢?

dear violet987
could you email me at [email protected]
thank you very much!!!

王國長老

請注意
請勿在版面留下私人傳訊(PM)或電郵索取或提供資料,而沒有可讀性之文章 (版主批准除外)。
如有需要請PM給會員索取
多謝合作

版主示
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

醒目開學勳章

已send emailed.
這文章我覺很有用, 因我囝囝的書枱/椅 (ikea) 都是根據此資料adjust, 如收到的媽咪到都覺ok, 可否做條linking to share?

我都想要,可否PM 我呢?

Aijesda "Comf-Pro"  定 Freemax "大將作" 好呢 ?

兒童成長書桌
too expensive, not worth it!
I only bought a regulator children desk set in Ikea
‹ 上一主題|下一主題