用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 我想問入得民生的長家都是老闆級嗎?
go

我想問入得民生的長家都是老闆級嗎? [複製鏈接]

我想問入得民生的長家都是老闆級嗎?我聽聞話要入民生都要有錢...是商家...話學校成日要家長捐獻...
   1    0    0    0

原帖由 bearwhat 於 11-8-5 11:32 發表
我想問入得民生的長家都是老闆級嗎?我聽聞話要入民生都要有錢...是商家...話學校成日要家長捐獻...

wa...真係無聽過喎...
我同老公都唔係咩老闆級lor...阿囡就係我地老闆

我有聽過別人是這樣說的:『民生書院幼稚園』的老師會喜歡~~~《企企理理》而且《斯斯文文》既家長喎!
至於是否要選擇有錢的家長...我可以肯定話唔係囉!因為我們都不是【有錢、有面、有地位既家長。】學校都收我仔仔.....所以放心!放心!去試考吧!
Evita & Fargo's Ma Ma
Candy Law

我諗應該唔係喇, 我同C6都係打工仔咋~

謝謝解答!咁我都會報k1

I think all teachers also like this kind of parents.  My husband and I are not rich too.

原帖由 candyevitafargo 於 11-8-5 16:17 發表
我有聽過別人是這樣說的:『民生書院幼稚園』的老師會喜歡~~~《企企理理》而且《斯斯文文》既家長喎!
至於是否要選擇有錢的家長...我可以肯定話唔係囉!因為我們都不是【有錢、有面、有地位既家長。】學校都收我 ...

哈哈, 我都想係老闆, 不過我兩公婆都係打工仔

唔好理呢d傳言啦, 鐘意既就試左先, 唔試就一定唔得, 呢個反而係最真

How many school will you apply for K1?
原帖由 bearwhat 於 11-8-7 09:17 PM 發表
謝謝解答!咁我都會報k1
Evita & Fargo's Ma Ma
Candy Law

學校環境大....校風好....半龍....近屋企家住樂富...當然都會考其他好學校...不過半龍的話可以5洗煩小學....

在家裏,我係總經理,我老婆係董事長,我小女就係我地老闆,ms應該喜歡收這類學生,haha!

我聽過父母最好係大學生, 至於捐款又唔多喎!

我做part-time job,老公打工仔一名,兩個仔才是big boss!!
沒有特別捐獻!!
我也不是大學生

請問如何較容易入讀??
信教??

讀左兩年, 都係捐過一次錢俾學校, 好似係學校加建什麼設施, 我都好似捐左$100咋喎~

我老公都係老闆, 我係CEO, 我大仔係資深經理, 我細仔係高級主任.......
係咪好勁呢~~~~

你地答得好妙。
我囝個朋友仔既屋企人話佢鍾意工務員。 可惜我地都唔係。 報左先算。

原帖由 bearwhat 於 11-8-5 11:32 發表

好多聽聞都係失實,我個囡讀咗一年,我未發現富商(其實就算有錢都唔會話比你聽啦),但就發現咗好多有心培養子女嘅家長和有好心嘅老師。至於捐獻,上年捐過一次,都係隨心。

我記得上年有朋友問我囡囡讀邊間學校, 我話民生,佢即刻話你地係唔係識人呀?????我就話我係百無的,囡囡係靠自己的!
‹ 上一主題|下一主題