用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 關於MPS的呈分試
go

關於MPS的呈分試 [複製鏈接]

想請教下, MPS 的呈分試, 除咗中、英、數、常識和視藝外, 另一科係唔係音樂?
如果個女冇學任何樂器, 會唔會完全考唔到呢科?
Thanks!!
   0    0    0    0

原帖由 ccken99 於 11-8-5 10:04 發表
想請教下, MPS 的呈分試, 除咗中、英、數、常識和視藝外, 另一科係唔係音樂?
如果個女冇學任何樂器, 會唔會完全考唔到呢科?
Thanks!!

讀完都唔知係咪音樂...不過好似係的, 無學音樂考唔考到呢個問題答唔到你,因為小女有學樂器的,不過有見無學音樂的,會出去學樂理架...

lalalala~~~~ the  grades of music depends on the singing test, nothing to due wth the instuments...and the theory part is quite easy if u did listen attentively in class

MPS 的呈分試, 除咗中、英、數、常識和視藝外, 另一科係音樂 (school music subject, not external exam). The last one is RME (宗教).
‹ 上一主題|下一主題