用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 想請問有資傻而又有情緒問題的小朋友父母 ...
go

想請問有資傻而又有情緒問題的小朋友父母

想請問你哋喺小朋友細個的時候, 有無同佢玩FLASH CARD GA?????

醒目開學勳章

無喔。。。

資優生和泛FLASH CARD 有乜conflict? 我小朋友都是自己記。

原帖由 maymycheung 於 11-8-4 17:16 發表
想請問你哋喺小朋友細個的時候, 有無同佢玩FLASH CARD GA?????

回復 3# ha! 的帖子

ha!

另外, 從我這幾年閱讀的書中得知,早開發的小朋友又特別容易有情緒問題。

*** 谢谢分享! 我是第一次看到这理论. 但环顾四周朋友的孩子, 情况很接近!  可否告诉我书名, 让我仔细阅读.  

Thanks.

annie

如果有情緒問題, 或者你可以去呢度了解下小朋友屬咩性格先...

www.edukids.com.hk/quiz10

btw u can also dl iphone app "九型人格子女性格測驗" from app store~

原帖由 ha! 於 11-8-31 00:33 發表
flash card係早教方法之一, 其實學早了, 如果同沒有玩flash card的小朋友比時一樣, 你驚唔驚? flash card用家開頭好似醒d應是意料之事。另外, 從我這幾年閱讀的書中得知,早開發的小朋友又特別容易有情緒問題。

告訴 ...

你唔使自責, 因為我仔完全冇玩flash card都一樣係咁, 你唔同佢玩唔代表佢唔識去搵黎學, 佢要學你估唔到佢用咩方法同響邊度學番黎, 所以唔關你事啊~~