用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如學費+生活費每月1萬以下就可送仔女去外國讀書,覺得ok ...
樓主: milkmilk1314
go

如學費+生活費每月1萬以下就可送仔女去外國讀書,覺得ok嗎?

回復 milkmilk1314 的帖子

我有興趣 , 請PM我!! 謝!!!

個人經驗,
中學唔想住屋企又唔想住親戚屋企,
傻傻哋去寄住家庭租個房住,週末返屋企。
屋主本身係中介人,自己有一間三層大屋,
自己一家住最高哦層、有五個租客,來自四個唔同國家
我平時得閒就同其他租客傾吓偈,
食飯各自食,好食但唔夠分,
木屋關係隔音差,
屋主嘅夜生活全屋都聽得一清二楚,
我讀私校功課測驗都多,成日嘈到我要去地牢同校師姐間房溫書。

寄人籬下+食唔飽+嘈到溫唔到書嘅感覺真係不適合我,
住咗幾個月之後我就搬返屋企,返學跟媽媽車。

大學時代,媽媽回流香港,
我又去租房住,
一個字,嘈,想溫書都難,
放學留喺圖書館到23:00,
有測驗就去學生會間房、課室或者宿舍飯堂、學生飯堂開通宵。

有時同學傾開,平租嘅房間大多存在嘈音、衞生同安全嘅問題,
相處好,同住難,就算住喺親戚屋企都未必開心、安心同放心。

以上只係個人經歷分享,唔能夠代表其他人嘅意見。

Its really important as to what university most student from that high school goes to. If the school pass rate isn't good, even though its cheap I rather my kid go some where else.

I studied in the UK and although there is no banding of the school, the have national test which shows you the abilities of the children who attend the school.

Could you please PM to me. Thank

bb201109 發表於 12-4-16 22:56
有無 summer course 試下先
係啦,有無?