用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88網, 91網.. 想問問大家意見
go

88網, 91網.. 想問問大家意見 [複製鏈接]

如果報88網沙田宣道會陳元喜小學, 阿女有20分, 但其實我唔了解陳元喜小學~

我住响91網, 心儀學校係循道同梁鉅鏐, 去參觀過循道, 呢2間我都好鍾意, 我諗住放第一位, 15分應該入到掛~

但係身邊朋友都話陳元喜好好, 有20分唔洗諗其他~

搞到我都唔知點好, 想問問大家意見~

謝謝~
   1    0    0    0

點解唔簡培基呀?
梁鉅鏐我自己唔鐘意,佢地偏向晒精英班 ! 著重精英班,對其他學生唔多公平 ! dislike !
[

15分諗緊第1round 填一胡、定還是梁小?2間都是我心水之一。

醒目開學勳章

原帖由 babymuimui 於 11-8-2 11:20 發表
如果報88網沙田宣道會陳元喜小學, 阿女有20分, 但其實我唔了解陳元喜小學~

我住响91網, 心儀學校係循道同梁鉅鏐, 去參觀過循道, 呢2間我都好鍾意, 我諗住放第一位, 15分應該入到掛~

但係身邊朋友都話陳元喜好好,  ...

88網我鐘意迦密多d, 因為校長/副校都好nice, 整體感覺好好. 不過我唔係88網人

我同你處境一樣呀, 真係唔知點算好? 有些朋友又話將來中學很難入番91(如果揀左陳元喜), 學校又勁推介陳, 我小朋友跟學校去參觀過陳, 返來也表示很中意, 但我唔知佢有咩咁優勝?

陳元喜升中派位幾好,88綱屬頭3名學校,91綱只有一呂、沙呂、一胡、培基好過陳元喜.

原帖由 babycoming 於 11-8-30 12:42 發表
點解唔簡培基呀?
梁鉅鏐我自己唔鐘意,佢地偏向晒精英班 ! 著重精英班,對其他學生唔多公平 ! dislike !

培基我都鍾意呀, 不過15分, 我唔敢博呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 babymuimui 於 11-9-9 16:59 發表

培基我都鍾意呀, 不過15分, 我唔敢博呀

咁你住91嘛!仲有機會架!
uncle dos話,其實自己網入到嘅機會最大,唔駛同人爭!
恐龍家

回覆 5# pui25 的文章

中學只有沙田網,無分88/89/91

我朋友去年甲一無揀培基, 今年初大抽獎排培基第三都可以叩門.  培基好似凡去叩門都會面見.
‹ 上一主題|下一主題