用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 有無K1J班家長?
樓主: letea
go

有無K1J班家長? [複製鏈接]

住青衣,要5:10先返到屋企,返到屋企就好肚餓,食飽之後就比佢落樓下玩,六點半左右就返屋沖涼、食飯,咁就已經七點幾拉,到我地食完飯都八點。

咁阿仔先開始做功課,而家開始已經每天有功課做...

晚上九點已經要準備瞓覺,所以好似好無時間玩咁...

要做功課拉!!
估唔到k1咁快會有家課做

都好呀, 比佢油下顏色, 學下執筆, 呀哥當年下學期就開始寫"一"字!

咁早..

但佢地都快學快得好開心,無所謂拉

而且,我而家都盡量叫阿仔自己做,做完比我睇,等佢習慣自己做好功課 :P

黎緊生日會既打扮,應該係點呢?

回復 25# letea 的帖子

係"環保小戰士",我哋又係時候要做美勞啦...

係呢,妳哋小朋友有無成日提起D同學仔呀? 我仔日日都同我提D同學仔D嘢,有時都覺得勁攪笑.講咗個幾月,而家我都識背晒30個小朋友嘅名囉.

環保小戰士,今次真係無咩idea,唔通真係要自制??

阿仔間中都有講同學仔名,但我只係聽過幾個咋!
有時佢放學返黎就好開心,係咁講
但有時返黎就唔開心,唔肯講野

Miss Lee有無打過電話黎同你地傾下小朋友係學校情況?
我都有收過電話,係開學兩星期左右。咁都幾好,等家長了解下佢地適應成點

為咗配合"環保"嘅主題,唯有响阿仔件T-shirt外面加D唔要嘅嘢啦,希望佢唔似一個垃圾佬啦...

我每日番學放學都會見到Miss Lee,好多時放學果陣佢都會同我講番阿仔果日D嘢,覺得Miss Lee都留意到小朋友好多細節,初初仲擔心老師好難照顧到30個小朋友添.

係呢,妳哋會唔會出席呢個星期六嘅講座?

會呀,會出席講座呀

真好,每日接送佢放學,咁樣可以知多d
我要返工呀,所以只可以用電話同老師溝通
但係都只好間唔中,因為我地同老師都好唔得閒呀

New photos updated in the website.

copy from facebook K3 Munsang group: 請各位家長留意校曆寫 11/11 (五) K.2 親子旅行, 另 18/11 (五) K.1 親子旅行, 但網上通告的K.1 和 K.2 的親子旅行的日子有更改, 分別係 7/11 和 14/11, 所以K.3小朋友即係 7/11 和 14/11 (兩天都係星期一) 都有假放

k1應該係11月14日旅行

請問大家,係咪自從聖誕假以來,都無收過圖書袋?
‹ 上一主題|下一主題