用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 初次接觸暑期班, 換來一肚氣, 經一事長一智 ...
go

初次接觸暑期班, 換來一肚氣, 經一事長一智

在6月尾幫囝囝報讀一間知明音樂人所開的「伯X音樂學院」或「X樂音樂學院」的暑期班, 好記得當時啲職員俾個schedule我哋時, 有一兩課我哋係好喜歡的, 之後考慮咗一個禮拜就決定報佢, $2,500 / 20小時, 到俾錢時, 啲職員又喺度講 : 20小時夠唔夠呀 ! 我哋依度可以玩到6点架喎 ! 有啲小朋友有時會喺度玩足一日8小時架喎...好彩冇再買鐘啫 ! 因為...

1.)先講個schedule, 七月再收到佢哋個更改版, 吓...我哋鐘意嗰堂改咗喺禮拜四喎...啱啱個時間撞咗另一個暑期班中英劇團添...問佢哋有冇得改, 佢哋好決段咁話冇, 吓...咁唯有揀啲冇咁鐘意嘅堂黎上啦 !

2.)到Book堂時, 吓...好多堂都話Full, 但又要喺一至五內Book到5堂喎(雖然係買咗20個鐘,但唔可以喺一星期內上晒,係一定要分4個星期) ! 但最嬲係...居然一日唔可以Book多過兩堂喎 ! 吓...唔係呀麻, 未俾錢時妳哋話可以留喺center玩足一日架喎... 咁我哋一個禮拜咪要黎center三次... 開頭喺諗住妳哋依度夠自由, 續個續個鐘頭Book, 可以好彈性添, 例如 : 我朝早玩11:00 ~ 12:00, 然後去探吓婆婆或約朋友去行吓街食吓飯, 然後再返center玩過, 都得, 原來咁多限制架 ! 早知就唔揀你依間野啦 !

3.)好似禮拜二咁, 我Book咗11:00 ~ 12:00, 然後姊姊帶個小朋友去附近搵媽咪食Lunch, 然後14:00 ~ 15:00又有堂上, 吖...姊姊早咗帶個小朋友返去, 佢哋居然唔俾啲小朋友喺內面等架喎...要等只可以喺 Lift 口等, 地方又細, 我都唔知佢哋開頭点可以講話個小朋友可以留喺佢哋度玩足一日 !!!

另外, 噙日3號波取消課堂, 又咁啱係禮拜5, 所以冇得轉堂, 問佢可唔可以補番第二個禮拜或暑期內其他日子的堂, 居然冇得補喎...

之前仲諗住囝囝鐘意依度嘅話, 暑期後都會續繼俾佢玩, 但依家....對依間野冇晒好感 !

呢間音樂學院暑假前喺JobsDB登過幾次廣告請Junior Programme Music Educator,如果請夠老師自然 as advertised可以自選時間上堂,但請唔到足夠老師就...

醒目開學勳章

溫馨提示:

我們建議有關會員直接向有關機構反影意見。再一次提醒會員,由於文責自負,在投訴文章中,建議先遮人物或學校之局部名稱,亦請盡量留意用詞,免生誤會及負上不必要的責任。