用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 深圳藝術學校
go

深圳藝術學校 [複製鏈接]

請問有冇家長有小朋友係呢間藝術學校學緊鋼琴或其他音樂呢? 因我想帶我小朋友上去學鋼琴, 請比些意見我好嗎?
唔該!

june
   0    0    0    0

鋼琴有幾位不錯的老師,在國外讀書的時候有幾個同學都系深圳藝校考出黎的。如果系其他課程就不清楚了~

回覆 1# toitoitoi 的文章

其實每星期咁樣走上走落真是太辛苦,時間同精神太更加珍貴。除非有個中港牌,仲要住在新界就好啲。

你好呀!!! 請問你知唔知老師嘅姓名呢?

唔該!!

june

原帖由 toitoitoi 於 11-7-29 20:59 發表
鋼琴有幾位不錯的老師,在國外讀書的時候有幾個同學都系深圳藝校考出黎的。如果系其他課程就不清楚了~

其實我都有咁諗會好浪費時間, 不過一嚟我哋住係大埔都好方便, 二嚟我覺得如果真係搵到一個好又專業嘅老師, 就算再遠, 我都願意帶阿女去上課!

june

原帖由 sze8 於 11-7-29 22:22 發表
其實每星期咁樣走上走落真是太辛苦,時間同精神太更加珍貴。除非有個中港牌,仲要住在新界就好啲。

回覆 4# junengai 的文章

李雲迪既老師,但系你sure你行過去距就收? 考入去都唔一定可以排到距教吧~~~而且同這類老師學琴你全家既精神和荷包都準備好未,一條漫長艱苦既路呀~~~

認識上深圳學小提琴的人較多,鋼琴反而知道來香港學的不少。不是在那所學校問題,而是是否有心儀的老 師。如果認為孩子有特別的天份,想辦法找APA最好的鋼琴老 師!

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345
‹ 上一主題|下一主題