用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

DEL

DEL

你小朋友係米st Paul學生? 如果係,自己可以問校長;如果唔係,都唔關你事;諗住報?收左先問喇

我真係睇唔過眼..有無咁串呀....人地都係問下希望有多D資料姐. 你唔知咪唔好答囉...:;pppp:都唔關你事.....唔一定要收左先問得呀....
原帖由 hkspiderman 於 28-7-2011 11:37 發表
你小朋友係米st Paul學生? 如果係,自己可以問校長;如果唔係,都唔關你事;諗住報?收左先問喇

原帖由 kwanyat47 於 11-7-27 23:16 發表
今年n4有幾多同學生升到呢...thx!

你小朋友今年n3嗎? 第一日上學時 n3 n4大哥哥大姐姐都好乖乖, 企定定唱歌.

我囡今早穿校服是唔肯穿, 坐車及行入學校時又喊. 不過唱歌時又正常翻.:;pppp:

e+d媽咪個個都緊張自己個小朋友讀書架啦, 我地都係唔知至問啫, 知就唔使上嚟搵料啦, e+報n班時, 已經要諗埋佢讀小學嘅嘢, 唔攞多d料點得呢.

另外我都想知, 讀完n4係咪會入番st. paul小學呢? 知唔知機會率有幾多?

機會率以往績計係七成左右。
據知主要係睇返嗰屆嘅小朋友達唔達標。
只有達標先可以升讀, 所以最終唔一定係七成。
達標主要係品德,行為方面。

醒目開學勳章

tsangnamnam 發表於 12-8-28 08:01
機會率以往績計係七成左右。
據知主要係睇返嗰屆嘅小朋友達唔達標。
只有達標先可以升讀, 所以最終唔一定係 ...

今年應該差唔多收左8成幾, 有小部份最後選擇其他學校, 今年入唔到既小朋友無論成績同操行都絶不遜色, 始終人數多過學位, 唔清楚小學用咩標準收生, 但細囡相對比較蝕底~  

yes kg人數多過小學學位,所以有啲好叻都收唔返~

用%計唔太合適,好似今年只有十鬆位申請人,點能用%計。
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

唔係好明?? 即係今年只有十幾位係報左st paul小學部??

唔係好明?? 即係今年只有十幾位係報左st paul小學部??

係! 今年十幾位交表!
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

THX, NOV, 其實我知上年大慨有12位小朋友入左小學部, 就係唔知有幾多小朋友交表報讀

回復 上等人 的帖子

有些人真係好無聊,唔想答或者唔識答可以唔答,係都要串串貢,唯恐天下不亂

回覆:上等人 的帖子

我知今年去到銅鑼灣的有七個以上.....亦知佢哋讀得好辛苦。

唔止七個,係十幾個。
我所見,升小後的確係要追學業,但仍然開心常常笑的。

八卦一問, 其實你地會唔會幫小朋友報返st paul間小學架?
因為我之前問過一位n4小朋友, 佢答我會報舊墟小學. 可以我一心都係報st paul,
所以都有d驚訝~

kwanyat47 發表於 12-11-19 12:32
八卦一問, 其實你地會唔會幫小朋友報返st paul間小學架?
因為我之前問過一位n4小朋友, 佢答我會報舊墟小學. ...
舊墟也是band one....都係大埔數一數二好學校。